ŠMINKA

Za žametne ustnice lahko odštejete tudi več milijonov

Sara Štrk
11. 10. 2020, 07.52
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 11.23
Deli članek:

Šminka velja za nepogrešljiv lepotni izdelek vsake ženske, le redko katera pa je zanjo pripravljena odšteti več kot nekaj evrov. To pa prestižnih znamk ni ustavilo, saj so ustvarile ličila, ki si jih lahko privoščijo le dame z debelimi bančnimi računi.

LuxuryLaunches
Šminka Guerlain KissKiss

2. Guerlain, šminka KissKiss – 60.000 evrov

Šminka KissKiss je s 60 tisočaki nekoč veljala za najdražjo šminko na svetu, glavni razlog za vrtoglavo ceno pa je razkošen etui, ki je narejen iz 110 gramov 18-karatnega zlata in 199 svetlečih diamantov v skupni vrednosti 2,2 karata. Če ste pripravljeni za šminko odšteti še več, pa podjetje Guerlain ponuja tudi graviranje, kar pomeni, da lahko na etui napišete svoje ime ali krajše sporočilo, ter dodatno okraševanje z dragimi kamni, kot so rubini in safirji. Na voljo je v 15 različnih odtenkih, kupite pa jo lahko le na spletni strani, izdelani izključno za prodajo ekskluzivne šminke.

Expensive world
Šminka in maskara Beauty Cminure

1. Beauty Cminure, šminka in maskara – 12.000.000 evrov

Kozmetični komplet podjetja H. Couture Beauty je nastal leta 2006 v sodelovanju s Taisha Smith Smith. Poleg šminke za 12 milijonov evrov prejmete še maskaro, narejeno iz 18-karatnega zlata, in več sto diamantov Swarovski. Kljub temu, da je šminka že sama po sebi ustvarjena iz izjemno redkih sestavin, pa gredo zasluge za visoko ceno predvsem njeni embalaži. Nanjo je namreč ročno nameščenih 2500 svetlo modrih in 1200 rožnatih diamantov Swarovski. Ob neverjetno dragem nakupu pa ne prejmete le ličil, pač pa so v ceno vključene tudi številne storitve in ugodnosti, kot je vseživljenjska osebna pomoč, dolivanje goriva, popusti na izdelke podjetja in 24-urna brezplačna telefonska podpora.