Zanimivosti

Revolucionarni premiki v športu in telesni aktivnosti.

Oglasno sporočilo
8. 10. 2020, 13.40
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 13.57
Deli članek:

Smart Sport, prvi medij, ki športnike povezuje neposredno s športnimi strokovnjaki: Ko je Klemen Bibič, športni navdušenec, kineziolog in kondicijski trener, spraševal ljudi, zakaj zanemarjajo telesno vadbo, so navedli dva vzroka. Prvi je ta, da nimajo dovolj prostega časa, drugi pa, da nimajo znanja, trenerja si pa ne morejo privoščiti.Tako se je rodila ideja o športni aplikaciji Smart Sport, ki bi rešila obe težavi.

Smart Sport – moj osebni trener.

Ekipa vrhunskih športnih trenerjev ter Odprta platforma za klinično prehrano, ki stojijo za idejo SmartSporta verjamejo, da bo z aplikacijo Smart Sport naše življenje precej lažje. Predvsem pa bo bolj zdravo in aktivno. SmartSport spremlja naš napredek in nas z ekipo športnih strokovnjakov vodi skozi proces treningov. S pomočjo osebnega trenerja je naša vadba najbolj optimalna, saj nam trenerji glede na naš prosti čas, prostor in pripomočke svetujejo, katere vaje naj izberemo. Uporaba aplikacije je preprosta, v Smart Sportu ustvarimo svoj profil, izberemo trenerja, ki nas bo vodil, in z njim komuniciramo prek »chata« oz. klepetalnice. Trener nam na podlagi naših interesov in prostega časa predpiše urnik vadbe, svetuje nam primerne obroke, SmartSport pa nas redno obvešča o času za trening in prehranjevanju, medtem ko ob dela prostih dni skrbi za aktivno preživljanje prostega časa na kolesu. SmartSport namreč po kolesu prijaznih poteh povezuje lokalne kulinarične in turistične ponudnike. SmartSport tako gastronomsko in aktivno obarva Vaš vikend.

Smart Sport za aktivne ljudi! 

V osnovi je razvoj aplikacije Smart Sport namenjen športnemu turizmu, saj so trenerji v praksi pri delu s profesionalnimi športniki ugotovili, da pri nas ni medija, ki bi na daljavo nadzoroval potek treningov, jih spreminjal, prilagajal in nadzoroval napredek vadečega. Tako so z ekipo programerjev pripravili projekt, ki združuje turistične namestitve, športne ustanove, trenerje in športnike ali rekreativce, vadbo pa trener skozi aplikacijo Smart Sport prilagodi željam in ciljem vsakega posameznika. Ne glede na to, kje je uporabnik nastanjen, v hotelu, toplicah ali morda v šotoru v gozdu, povsod si lahko ustvari svoj profil na Smart Sportu, se takoj poveže s trenerjem in izbere ustrezne telovadne pripomočke. Trener mu predpiše tudi ustrezen jedilnik, ki mu ga izbrana turistična namestitev pripravi, ali pa prejme recept za pripravo jedi doma. Namen aplikacije je spodbujati zdrav in aktiven način življenja. Vadeči tako nikoli ni prepuščen samemu sebi, na svojem telefonu ima vedno športnega prijatelja, ki ga bo spodbujal, da še naprej izvaja vadbeni program in nadaljuje svojo zdravo odločitev.

SmartSport je prihodnost športa in aktivnega načina življenja in bo kmalu na voljo za android uporabnike.