Zanimivosti

ROADTRIP: 2. DAN

Oglasno sporočilo
7. 10. 2020, 22.17
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 17.07
Deli članek:

Drug dan je na Roadtripu je bil namenjen razvajanju sproščanju - dekleta si morajo nabrati novih moči za prihajajoče študijsko leto. Celo dežne kaplje nam je uspelo pregnati in priklicati sonce!

Po jutru se dan pozna

Če kdaj, potem smo se danes držali reka, da se "po jutru dan pozna". Dekleta so se namreč takoj po izvrstnem zajtrku v Hotelih Lifeclass Portorož odpravila še na bazene Term Portorož. Najbolj navdušene so bile nad dejstvom, da so se lahko (kljub temu, da je že prehladno za kopanje v morju - oziroma se tega lotijo samo še najbolj pogumni) okopala v pravi morski vodi. Ogrevan termalni bazen je poskrbel za to, da so lahko ne glede na letni čas tudi zaplavale v koščku morja. Ročna ura Huawei GT 2 Pro je poskrbela za to, da je Tinkara, ki je sicer odlična plavalka in dejansko zbere pogum, da skoči v hladni olimpijski bazen in prav profesionalno odplava nekaj dolžin, v športnem načinu "plavanje" še podrobneje analizirala njen slog in ji dala nekaj dodatnih informacij o njenem vodnem treningu.

Priklicale so sonce

Hyundai i30 je dekleta popeljal z Obale proti Gorenjski. Na poti smo se večkrat ustavili in uživali v čudovitem razgledu na prelepo slovensko pokrajino in - priznamo - vsem nam je bilo lepo pri srcu, da živimo v tako prečudoviti državi.

Dopoldne je bilo deževno in obarvano prav po primorsko - z burjo. A to nikakor ni pokvarilo razpoloženja Pie, Tinkare in Nike - ravno nasprotno! Vedno živahne in nasmejane deklice so se odločile, da stvari vzamejo v svoje roke. Naša pametna ura, ki se je izkazala za izjemno priročno orodje na poti, je pokazala slabo vremensko napoved: dež in samo 10 stopinj ... A nič zato, smo dali Radio Aktual malo bolj na glas in pozabili na dežne kaplje! Aja - vsak dan se za vas malo po tretji uri popoldne javimo v živo ... Ste nas že slišali? Jutri je še ena priložnost!

Ko smo se prebijali po avtocesti med dežjem in vetrom, pa smo ugotovili, da samo radio ne bo rešil situacije - še dobro, da so se punce spomnile na himno iz otroških let, ki naj bi prinašala sonce. Glasno so zapele "kili kili kili jaka zaka" in se odločile priklicati sonce! Kajti Roadtrip je posebno doživetje in sonce je obvezen sopotnik. Kmalu za tem, ko smo pomalicali odlične domače dobrote v Radovljici, smo že zagledali prve sončne žarke. Do takrat, ko smo se pripeljali do Kranjske Gore, je bilo nebo že skoraj čisto jasno. Ko smo pred Hotelom Špik, ki se ponaša z izjemno lokacijo, izstopili iz avta, smo naša lica že lahko nastavili toplemu soncu.

Še malo več razvajanja 

No - bo že držalo, da se po jutru dan pozna, saj smo se za konec v Hotelu Špik*** prepustili razvajanju na bazenih in v wellnessu. Da jim ne bi med prsti na rokah zrasla plavalna kožica, so se vmes spočile tudi na ležalnikih in v roke vzele svoje priljubljene revije.

Nepredstavljivo lepo je plavati in ob tem občudovati gorske vršace, ki so odeti v pravljično belino, pod njimi pa se razprostira iglasti gozd, na katerega padajo še zadnji sončni žarki. 

Kaj nas čaka jutri?
Spremljajte nas na Facebooku in Instagramu Svet24.