Zanimivosti

ROADTRIP: 1. DAN

Oglasno sporočilo
6. 10. 2020, 23.24
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 10.21
Deli članek:

Prvi dan roadtripa je za nami in dekleta, ki so si prislužila glavno nagrado - tridnevni izlet po Sloveniji - so s svojo živahnostjo in razigranostjo popestrila prav vsak korak. Pia, Tinkara in Nika so res prave prijateljice in z današnjim dnem so začele v svojo zbirko dogodivščin pisati še eno novo.

Prvi dan Roadtripa je bil pester! 

Klepetave punce v zgodnjih dvajsetih so odličen sopotnik na dolgih vožnjah - sploh, če so tako sproščene in prijetne, kot so PiaTinkara in Nika. Že zgodaj zjutraj, še preden smo v spili prvo kavo, so s širokimi nasmeški stopile iz avta, ki je pripeljal iz Zasavja, kjer živita Pia in Tinkara, po poti pa v Domžalah pobral še Niko.

Po prvi kavi in malici, ki nam je bila postrežena restavraciji Boccaccio v Šentjakobu pri Ljubljani, so se punce na grobo seznanile s potekom poti, nato pa radoživo zakorakale novim dogodivščinam nasproti.

Pia je imela še enega najljubšega sopotnika

Pot proti Obali je lahko zelo dolga, če je za teboj neprespana noč - ali pa, če imaš na sprednjih sedežih dve neumorni pevki, ki poznata vsa besedila vseh pesmi s seznama skladb, ki si jih poslušal že vso pot do Berlina in nazaj ... No - to se je zgodilo naši Pii. Dekleta so se nekaj let nazaj že sama podala na čisto pravi roadtrip do Berlina in današnji dogodek se je zdel pravi za to, da se obudi stara playlista. Pii so se ob teh pesmih kar malce postavile kocine pokonci, zato se je odločila, da si bo raje malo odpočila. V svoj svet je odplavala s pomočjo najboljšega sopotnika: Huawei FreeBuds Pro slušalk, ki so ji s funkcijo izničevanja hrupa omogočile, da ni slišala glasnega petja svojih prijateljic in je lahko mirno zaspala. 

S sabo pa imamo tudi pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro, ki nam ne bo povedala le, koliko korakov smo prehodili, ampak še mnogo drugega! Da bi izvedeli, kaj - ostanite na poti z nami.

Podali smo se proti obali

Kam nas najbolj vleče, ko se poletje začne prevešati v jesen? Na morje, seveda! Tja, kjer se poletje raztegne preko septembra še v oktober. Kjer je v zraku nekaj posebnega, korak je lahkoten in možgani so na off. V čisto novem Hyundai i30 so se dekleta udobno in varno pripeljala do Portoroža. Pričakalo nas je ogromno sonce, ki nam je takoj vrnilo sladke spomine na brezskrbne poletne dni. Tudi za dekleta se z oktobrom spet začenjajo študijske obveznosti, tako, da pravijo, da je to za njih mini podaljšan oddih - še za en teden so se lahko izognile guljenju klopi na fakultetah - in to z odličnim razlogom: za prijateljstvo.

Na Obali je punce pričakalo presenečenje - ko greš na morje, je treba iti tudi NA morje! Predstavnica odnosov z javnostmi za Hotele LifeClass Portorož, Lana Švab, je v sodelovanju s Turističnim Združenjem Portorož poskrbela za to, da smo doživetje na Primorskem še dodatno začinili  niso namreč vedele, da jih čaka tudi vožnja z ladjico. Kapitan nas je pobral na najstarejšem pomolu v Portorožu in nas zapeljal do ribogojnice Fonda v srce Piranskega zaliva, kjer smo lahko opazovali fascinanten prizor hranjenja rib, pripravili pa so nam tudi izvrstno degustacijo najboljših svežih dobrot, ki so prišle naravnost iz morja na krožnik. Dr. Irena Fonda, ki skupaj s svojo družino že več sto let diha z ribogojnico, je z nami delila številne zanimive zgodbe.

Po tem, ko smo se varno zasidrali, nas je prevzela turistična vodnica Mateja Dolenc, ki nam je pokazala še lepote prekrasnega Tartinijevega Pirana. Dan smo zaključile v Istrian bistro & Tapas bar, ki deluje pod okriljem Hotelov LifeClass Portorož. V prijetnem ambientu s pogledom na dogajanje v kuhinji skozi stekleno šipo, so nas razvajali s 4-hodnim menijem, v katerem so se prepletali tartufi in različne morske specialitete.

Prijazno so nas sprejeli v prestižnem Wellness Hotelu Apollo****, ki je del verige LifeClass hotelov v Portorožu. Božanski pogled na sinjo modrino, elegantna oprema in prostorne sobe s kraljevskimi posteljami bodo po dolgem dnevu odlično služile nabiranju novih moči za izzive prihajajočega dneva.

Kaj nas čaka jutri?
Spremljajte nas na Facebooku in Instagramu Svet24.