Zanimivosti

Obrni energijo v svoji spalni sobi in zagotovi si uspeh v življenju

Oglasno sporočilo
12. 10. 2020, 11.35
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 12.24
Deli članek:

Vsi vemo, da je spanje nujno potrebno za naše delovanje, saj poskrbi, da se po napornem dnevu telo in um spočijeta in napolnita s svežo energijo. Kako spimo, kakšni sta naši postelja in vzmetnica in kako je urejena naša spalnica – vse to vpliva na dober feng šuj spanja in posledično na naše zdravje in uspeh v življenju.

Dober spanec – dober dan

Spalna soba kot svetišče

Položaj postelje je zelo pomemben za kakovosten spanec, saj človek tretjino življenja prespi. Najboljši položaj postelje je diagonalno na vrata, tako da ima speči dober pogled na vrata, ko leži. Tudi dobra postelja in vzmetnica sta zelo pomembni, saj zagotavljata, da spimo dovolj kakovostno brez zbujanja in težav s hrbtenico. Kakovost našega spanca je v veliki meri odvisna tudi od ležišča – če je pretrdo, lahko pritiska na boke, ramena ali hrbet.

Dober spanec – dober dan

100 dni brezskrbnega spanca

Ali ste vedli, da je ležišče dobro zamenjati vsakih sedem let? Pri izbiri primernega ležišča je najboljše, da si vzamete čas in se posvetujete s strokovnjaki. V JYSK-u ponujajo strokovno svetovanje, ki bo vam zagotovilo pravilno izbiro vašega najboljšega partnerja v spalnici. Praviloma traja nekaj tednov, da se navadite na novo vzmetnico ali ležišče. V JYSK-u ponujajo možnost, da za sto dni preizkusite novo vzmetnico ali ležišče kolekcije GOLD – če niste stoodstotno zadovoljni, vam jo bodo z veseljem zamenjali.

Dober spanec – dober dan

Spanje je na prvem mestu

Ustvarite si ustaljen ritem spanja. Ne žrtvujte časa v postelji za pozno večerno delo ali druženje s prijatelji, saj se vam to na dolgi rok ne splača. Najbolje je, da se vsak dan, tudi ob koncih tedna, držite istega spalnega urnika. Da boste lažje zaspali, se pred spanjem odločite za sproščujočo aktivnost, kot je na primer branje dobre knjige, ali pa si privoščite kopel. Vsaj tri ure pred spanjem se je dobro izogniti tudi kofeinu in alkoholnim pijačam.

Brez elektronskih naprav v postelji

Na kakovost vašega spanca vpliva tudi svetloba v sobi, saj izpostavljenost tej podnevi spodbuja budnost, pozornost in energičnost. In tako je tudi ponoči – zato svetloba zmanjša možnost za zdrav in kakovosten spanec. Če, kadar se odpravljate spat, ni dovolj temno, boste težje zaspali, prav tako pa se boste med spanjem pogosteje zbujali. Tema namreč telesu sporoča, da je čas za počitek, izpostavljenost svetlobi pa zmoti vašo naravno »spalno uro« – biološki mehanizem, ki uravnava cikel spanja in budnosti. Pred spanjem zato poskrbite za dobro zatemnitev sobe in vsaj pol ure pred odhodom v posteljo ne uporabljajte telefona ali računalnika, prav tako pa tudi izključite televizor.

Dober spanec – dober dan

In ne pozabite: dober spanec – dober dan!