Kljub pozitivnim stvarem se nekateri še vedno trudite začeti in ohraniti motivacijo dlje časa. Razlog lahko tiči v neprimerni dejavnosti, zato je izbor pravšnje izredno pomemben. Pri tem upoštevajte naslednja merila:


o    Ste skupinski igralec ali osamljeni volk? Ekipni športi, kot so košarka, nogomet ali odbojka, zahtevajo sodelovanje, komunikacijo med igralci in včasih vodstvene sposobnosti. Tudi nekatere druge dejavnosti lahko potekajo v skupini, na primer skupinska vadba, vendar je vsak član med dejavnostjo neodvisen od drugih.

o    Kakšno telo imate in koliko zdrži? Na amaterski ravni se lahko ukvarjate z vsakim športom, ki sem vam zdi zanimiv, čeprav menite nasprotno. Ste nizke rasti in zato ne pomislite na košarko, pa čeprav vam je strašno pri srcu. Nikar ne obupajte. Morda boste postali odličen branilec, saj na tem položaju višina ne igra pomembne vloge.

o    Vredno je tudi razmisliti, koliko in kakšno bolečino ste sposobni prenašati. Vam preobremenite mišic ali dihanja ustreza, vas lahko karkoli med dejavnostjo poškoduje, na primer žoga, lahko padete in kakšna je površina, mehka ali trda? Se boste med dejavnostjo zadevali s telesi drugih in kako se boste ob tem počutili?

o    Koliko denarja ste pripravljeni »zapraviti«? Nekateri športi zahtevajo posebno opremo ali obiske posebnih lokacij, drugi pa zahtevajo relativno poceni športna oblačila. Če je sanjski šport drag, bo cenejše, če namesto nove kupite rabljeno opremo.


Naj bo ukvarjanje z dejavnostjo pametno!

Ne glede na to, ali spoznavate nove športe ali želite premakniti meje svojih sposobnosti na novo raven, pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro nudi več kot 100 vadbenih načinov, med katerimi je novost podpora za smučanje, tek na smučeh, deskanje na snegu in golf. Način smučanja spremlja povprečno hitrost, razdaljo, skupni spust, največji naklon terena, raven kisika v krvi, srčni utrip in še nekatere druge podatke, ki so koristni za analizo učinkovitosti. Ura poskrbi tudi za glasovno obveščanje, da vam med smučanjem ni treba gledati na zaslon. Način za spremljanje golfa pa je namenjen perfekcionistom, saj analizira tempo in hitrost udarca ter rezultat grafično prikaže na zaslonu.


Poleg novih športnih načinov Huawei še naprej skrbi za širok nabor podprtih ekstremnih športov, prostočasnih dejavnosti, športov na vodi, športov z žogo in športov na snegu. Poleg tega Huawei Watch GT 2 Pro nudi tudi samodejno zaznavo šestih vadbenih načinov za brezhibno uporabniško izkušnjo.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro


Strokovni podatki vam pomagajo bolje trenirati

HUAWEI WATCH GT 2 Pro


Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro spremlja precej parametrov med tem ,ko se vi športno udejstvujete in tako lahko po vadbi ocenite kvaliteto treninga in spremljate svoj napredek


•    VO2Max

VO2max je največja stopnja porabe kisika, izmerjena med postopno vadbo. Poraba VO2max odraža kardiorespiratorno sposobnost in vzdržljivost pri vadbi.


•    Učinek aerobne/anaerobne vadbe

Aerobna/anaerobna vadba se nanaša na koristi za vaše telo, ki jih prinaša aerobna/visoko intenzivna vadba. Izboljša se ga lahko z dolgotrajno visoko intenzivnimi anaerobnimi vajami.


•    Čas okrevanja

Nanaša se na čas, ki je potreben, da  telo po vadbi popolnoma okreva, kar odraža fizično utrujenost med vadbo.


•    Intenzivnost treninga

Ura zbira statistične podatke o obsegu treninga v zadnjem tednu in dinamično izračuna obseg intenzivnosti treninga na podlagi najnovejših podatkov o vadbi.


•    Pregled vadb


Določa učinkovitost vašega trenutnega treninga in daje predloge glede nadaljnjih treningov.


•    Vodič za osebno vadbo

huw kazalci-01(1)
HUAWEI WATCH GT 2 Pro


Ura ima vnaprej nameščenih 10+ tekaških tečajev in ponuja glasovno vodenje med vadbo. Ti tečaji pomagajo uporabnikom z dosego različnih tekaških ciljev: začetniki, izguba odvečnih kilogramov, izboljšanje vzdržljivosti. Znotraj teh kategorij ponuja različne stopnje, s katerimi boste ostali motivirani.

Ne glede na izbrani šport med dejavnostjo na prostem lahko spremljate plimovanje, sončni zahod in vzhod, lunine faze, na voljo pa imate tudi vremenska opozorila, kar pripomore k večji varnosti. Z 10 vadnicami za tek Huawei Watch GT 2 Pro postane vaš osebni trener, ki poskrbi tudi za ohranjanje visoke motivacije.


Huawei je hkrati s pametno uro Watch GT 2 Pro predstavil tudi model Huawei Watch Fit. Tudi ta ima vgrajeno tehnologijo sledenja spanje in zdravja, odlikujejo pa jo majhne mere in teža. Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro je na voljo v športno nočno črni in klasični meglično sivi za priporočeno maloprodajno ceno 329 €. Huawei Watch Fit pa po priporočeni maloprodajni ceni 119 € s paščkom v grafitno črni, sakura rožnati ali barvi zelene mete.

Vsi, ki boste uro prednaročili, boste zraven prejeli tudi povsem nove brezžične slušalke Huawei FreeLace Pro, ki jih odlikuje aktivno dušenje hrupa z dvema mikrofonoma, izboljšana kakovost zvoka, 24-urno trajanje baterije, hitro polnjenje in preprosto povezovanje. Prednaročilo do razprodaje zalog lahko oddate pri Big Bangu, Telemachu in Telekomu Slovenije.