Zanimivosti

KO JE NA PREIZKUŠNJI IMUNSKI SISTEM

A.S.
29. 9. 2020, 10.30
Posodobljeno: 30. 9. 2020, 15.32
Deli članek:

Vsakemu se lahko zgodi. Padec imunskega sistema je zelo pogost pojav, s katerim smo se vsi srečali že mnogokrat. Pa vendar se ga v današnjih časih še posebej bojimo, saj se z zmanjšano odpornostjo poveča tveganje za okužbe dihal. V bojazni pred padcem imunskega sistema počnemo marsikaj; povečamo aktivnost in vnos vitaminov ter se izogibamo situacijam, v katerih bi lahko staknili kakšen prehlad – velikokrat neuspešno. Dvainštiridesetletni Igor, podjetnik, je razkril, kako je obvaroval svoje podjetje pred vdorom prehladnih obolenj, ki bi lahko ogrozili normalno poslovanje njegovega podjetja.

KO JE NA PREIZKUŠNJI IMUNSKI SISTEM.

»Ko sem iz medijev slišal, da imajo nekatera podjetja težave z realizacijo naročil, ker delavci niso mogli na delo, je tudi mene postalo strah. Ne zase, ampak za obstoj mojega podjetja in posledično preživetje moje družine, moje žene in mojih dveh hčerk, ki mi pomenijo največ na svetu. Imam namreč manjše podjetje s 35 zaposlenimi. Zaradi narave dela je bilo nemogoče, da bi vsi delali od doma, kar pa se priporoča že ob najmanjšem prehladu.

Takrat sem se zavedal, da moram svoje delavce obdržati na njihovih delovnih mestih in preprečiti ogrozitev obstoja naše proizvodnje. Začel sem iskati preventivo, ki bi mojim delavcem zagotovila močnejši imunski sistem in tako zmanjšala tveganje . Pregledal sem že dobesedno ves splet, ko sem končno našel rešitev, ki se mi je zdela utemeljena; molekula resveratrol.

KO JE NA PREIZKUŠNJI IMUNSKI SISTEM

Gre za molekulo, ki jo znanstveniki raziskujejo že 30 let. Vse raziskave so pokazale, da je resveratrol ključna molekula za naše zdravje, saj med drugim pozitivno vpliva na naš imunski sistem in vitalnost, preprečuje srčno-žilne bolezni in znižuje holesterol. Najdemo ga v rdečem grozdju, arašidih, temni čokoladi in jagodičevju, vendar je problem v tem, da ga je skoraj nemogoče s hrano zaužiti dovolj, da bi ugodno vplival na naše zdravje.

Reservatrol sem zato v obliki prehranskega dopolnila priskrbel celotnemu kolektivu in reči moram, da se je izkazal za izvrstno preventivo. V podjetju smo imeli to poletje dejansko manj bolniških, hkrati pa je takrat, ko kdo zboli, bolniška bistveno krajša. To sem opazil tudi pri sebi, saj me je pred kratkim ujel prehlad, ki se mi navadno zavleče na vsaj osem dni in me popolnoma zdela. Zdaj, ko že tri mesece jemljem resveratrol, pa je bil prehlad dosti krajši – po treh dneh sem se spet počutil kot nov. Resveratrol bi zato vsekakor priporočal vsem za okrepitev imunskega sistema. Prepričan sem, da je meni in mojemu podjetju prinesel ogromno dobrega.«

                                                                                                                      Igor, 42

Kateri resveratrol izbrati

Igorju je z resveratrolom uspelo izboljšati imunski sistem zaposlenih in obdržati podjetje na nogah. A resveratrol nam lahko da še veliko več, saj poleg tega, da krepi imunski sistem, tudi preprečuje srčno-žilne bolezni, zavira staranje ter nam daje energijo. Vendar pozor! Pomembno je, da izberemo kvaliteten resveratrol. Zaradi vedno večjega zanimanja so se v Sloveniji pojavili številni izdelki z resveratrolom, med katerimi pa lahko le pri redkih preverimo njihovo kakovost. Pri izbiri moramo biti zato pozorni na deklaracijo, s katero mora biti opremljen vsak izdelek. Prav zaradi poplave različnih izdelkov je pomembno, da ste pozorni na dva podatka, in sicer o vsebnosti čistega resveratrola, ki ga dnevno potrebujemo vsaj 200 miligramov (mora biti v obliki trans-resveratrol, najbolje če iz korenin japonskega dresnika), in dodatku preostalih naravnih spojin. Najbolje je, da tableta vsebuje še druge fenolne spojine za boljšo absorpcijo in samo učinkovitost resveratrola. Svetujemo, da kupite preverjen izdelek, ki je že nekaj časa na trgu. Raje se izognite izdelkom, ki jih je mogoče najti le na spletnih straneh, obenem pa imajo pomanjkljive opise in mnogo opozoril. Zato vam svetujemo, da resveratrol kupujete v lekarnah ali specializiranih trgovinah.

KO JE NA PREIZKUŠNJI IMUNSKI SISTEM