Zanimivosti

ODBITO DOŽIVETJE SREDI LJUBLJANE

Oglasno sporočilo
1. 2. 2020, 10.55
Posodobljeno: 16. 9. 2020, 11.03
Deli članek:

Jesenski dnevi so kot nalašč za zanimive izlete in odkrivanje novih dogodivščin. Če vas pot zanese v prestolnico, ne smete izpustiti ogleda najbolj odbitega muzeja v mestu: pivovarskega muzeja z imenom Union Experience. Tam vas čaka pravo Union doživetje, ki bo navdušilo tako pivoljube kot tiste, ki jih zanimata kultura in zgodovina. Sprehodite se skozi bogato zgodovino in proizvodnjo Pivovarne Union, doživetje pa za piko na i zaključite ob degustaciji svežega piva v Pivnici Union in doživite pravo pivsko vzdušje.

Zelo poseben muzej v središču slovenske prestolnice

Muzej Union Experience je obvezna postojanka za vse pivoljube in tiste, ki radi doživijo odbito, drugačno izkušnjo. Je super ideja za izlet, saj ne gre za klasičen muzej, ki je poleg tega še eden največjih tovrstnih muzejev v Evropi in prvi v Sloveniji.

Nad muzejem Union Experience so izjemno navdušeni tudi tuji gostje. Če se boste tja odpravili tudi vi, pričakujte zanimivo muzejsko turo, kjer vas čaka pravo Union doživetje: spoznali boste zgodovino nastanka pivovarne, stare embalaže in fotografije, sodobno proizvodnjo piva Union, legendarne zgodbe in skrivnosti 150-letne zgodovine ter varjenja piva.

Union Experience je obiskalo že več kot 400.300 obiskovalcev!

Na portalu Tripadvisor so ga tujci in domačini v letošnjem juliju ocenili kot njihovo najljubšo aktivnost v Ljubljani. Edinstvena Union izkušnja, ki jo lahko doživite vsak četrtek, petek in soboto, poskrbi, da so legende in skrivnosti Union proizvodnje še dolgo glavna tema pogovorov. Za celostno doživetje poskrbijo tudi več kot prehvaljeni vodiči, ki po besedah gosta iz tujine »…s svojim ogromnim znanjem naredijo ogled zares interaktiven, zabaven in prijeten.«

Pika na i: atraktivna trgovina

Znotraj muzeja vas čaka tudi atraktivna trgovina, kjer lahko kupite spomin na obisk in prebudite svoj zmajski karakter. Izbirate lahko med majicami, puloverji, kozarci, torbami, kapami, piknik košaro in odejami ... ki jih lahko sicer kupite tudi prek spleta! To je zagotovo popolno darilo za vsakega ljubitelja piva Union.

Svoje mesto za odkrivanje lokalnega piva rezervirajte TUKAJ!

Pivnica Union – kjer se odlično jé in dobro zabava

Za popoln konec doživetja Union Experience pa poskrbi njegova soseda, Pivnica Union, kjer boste nazdravili z vrčkom svežega piva. V začetku leta je tam kuhalnice prevzela ekipa Jezeršek, ki je sinonim sodobne slovenske kuhinje in od takrat kroji novo kulinarično zgodbo Pivnice Union. Poleg širokega nabora piv priljubljena ljubljanska pivnica zdaj ponuja kulinarične klasike s sodobnim pridihom.

Pivnica Union bo zagotovo navdušila ljubitelje počasno pečenih krač, neverjetnih pogač, okusnega pohanja, burgerjev z ekskluzivno pridelanim slovenskim mesom in božanskih klobasic. Za dovršeno izkušnjo pa v Pivnici Union poskrbi ambient z odlično atmosfero, kjer se vedno nekaj dogaja, in kot se za pivnico spodobi, z bogato ponudbo piva iz legendarne Pivovarne Union.

Tukaj preverite celotno ponudbo hrane in pijače v Pivnici Union, ob kateri se vam bodo cedile sline!