Kostanj, želod in stroži

Jesenski plodovi in listje za navdih pri ustvarjanju

T.D.
13. 9. 2020, 20.34
Posodobljeno: 13. 9. 2020, 20.36
Deli članek:

Ko se poletje prevesi v jesen, a lahko še vedno uživamo v toplih sončnih žarkih, hkrati pa v pisani preobleki, v katero je odeta narava, se je najlepše podati na sprehod v gozd.

Dreamstime
Iz plastelina lahko oblikujete tudi hruške in jabolka ter jih pritrdite na ježkove bodice. Tako bo videti, kot da ježki pridno nabirajo zaloge hrane.

Rekreacija je vedno dobrodošla. Če poleg tega naberete material za ustvarjanje, ki ga je v tem času v naravi polno, pa se bo jesenska zabava nadaljevala tudi doma. Pravi in divji kostanj, želodi, storži in pisano listje so kot naročeni za jesensko ustvarjanje, ki bo vas in vaše najmlajše zabavalo ure in ure.

Jesenski možiclji

Potrebujete storže, kostanj, želod, zobotrebce ali vžigalice, lepilo in svinčnik.  Jesenske možiclje lahko sestavite čisto po svoje. Za trup lahko na primer uporabite storž, nato pa nanj nalepite roke, noge in glavo iz kostanja ali želodov. Lahko pa v trup, izdelan iz kostanja, zapičite zobotrebce ali vžigalice ter jim na koncu dodate manjše kostanje za stopala in dlani. Ne pozabite možicljem narisati obrazov. Če želite, narišite tudi detajle njihovih oblačil (na primer gumbe, žepe ali kravato) in dodajte želodovo kapico ali pa za pokrivalo uporabite ježico divjega kostanja. Na enak način lahko izdelate živali, na primer psa, mačko, konja ...

Ježki iz kostanjevih ježic

Potrebujete ježice divjega kostanja, plastelin in odpadle vejice. Iz plastelina oblikujte trup ježka. Dodajte oči in smrček, in sicer tako, da iz plastelina oblikujete tri majhne kroglice in jih pritrdite na glavo ježka. Na vrh trupa dodajte polovico kostanjeve ježice, na spodnji del pa pritrdite nožice iz vejic. Namig: iz plastelina lahko oblikujete tudi hruške in jabolka ter jih pritrdite na ježkove bodice. 

Metulj

Potrebujete risalni list, odpadlo jesensko listje (ne presuho), tempere, vodene barve ali prstne barve ter čopič in časopisni papir. Na papir najprej narišite trup metulja. Nato začnite barvati liste. List položite na časopisni papir, da površino zavarujete pred kapljanjem barve, in ga premažite z barvo, nato pa ga odtisnite. Za zgornja krila uporabite večje, za spodnja pa nekoliko manjše liste.

dreamstime
Iz odpadlega jesenskega listja izdelajte čudovite umetnije – metuljčke.