LEDENE KOCKE

Zmanjšajo oteklino in sprostijo boleče mišice

T.D.
13. 9. 2020, 17.48
Deli članek:

Če želite povečati sijaj kože, zradirati z brade mozolj ali preprečiti nastanek širokih por, je zamrznjena voda (z dodatki ali brez njih) nadvse uporabna.

Dreamstime
Po napornem dnevu si privoščite ledeno masažo. Prosite partnerja, da vas z ledeno kocko zdrgne po hrbtu v krožnih gibih. To pomaga napetim mišicam, da se sprostijo, in odganja bolečine.

Tudi med poletjem nas ni bilo malo, ki smo po deset ur in več preživeli za računalnikom. In to zanesljivo vpliva na oči ter pojav podočnjakov. Eden najhitrejših pripomočkov za zmanjšanje zabuhlih oči je ledena kocka. Nežno jo pritisnite na predel pod očmi ali kar na zaprte veke za približno deset minut. Zatem kožo nežno osušite z mehko brisačko.

Proti poram in mozoljem

Led ustavi čezmerno izločanje sebuma, količina maščobe na obrazu se zmanjša in koža postane bolj čista. Kadar se na njej pojavi mozolj, ob njega samo pritisnite ledeno kocko in že se bo zmanjšal, rdečina in oteklina okoli njega pa bosta izginili.

Puljenje obrvi brez bolečin

Puljenje in oblikovanje obrvi je lahko prav boleče. Preden se lotite tega početja, predel nad očmi ohladite z ledeno kocko. Tako boste omrtvičili živčne končiče pod kožo in puljenje bo potekalo povsem brez bolečin.

Masaža za utrujene mišice

Po napornem dnevu si privoščite ledeno masažo. Prosite partnerja, da vas z ledeno kocko zdrgne po hrbtu v krožnih gibih. To pomaga napetim mišicam, da se sprostijo, in odganja bolečine. Ali pa si naredite sprostilno masažo obraza. V krpico zavijte ledeno kocko, na katero ste kanili kapljico ali dve eteričnega olja sivke. Zmasirajte si obraz in vrat, najbolje tik pred spanjem.

Čistilne kocke

Ledene kocke lahko še izboljšate z dodatki in jih uporabite za čiščenje kože. S paličnim mešalnikom zmešajte eno kumaro, limonin sok in žlico medu. Zamrznite v kocke. Ko potrebujete čiščenje, vzemite eno kocko, počakajte 30 sekund, da se začne malce topiti, nato pa se z njo toliko časa drgnite po obrazu in vratu, da se povsem stopi. Preden si umijete obraz, lahko pustite čistilni sok na obrazu še od pet do deset minut.

Pomembno opozorilo!

Pazite, da ne pretiravate z ledom, saj lahko kožne težave s tem še poslabšate. Uporabite največ dve ledeni kocki naenkrat. Če uporabljate led neposredno na koži, lahko tanke kapilare pod površjem počijo, zato pred uporabo zavijte led v čisto bombažno krpico.