LUKSUZ IN UDOBJE

Kako z vlakom potujejo tisti, ki imajo največ pod palcem

Sara Strk
6. 9. 2020, 07.50
Deli članek:

Iščete kaj bolj razkošnega od vrveža letališč? Želite potovati udobno in videti vse naravne lepote, ki jih ponuja država? Potem je za vas najprimernejše potovanje z vlakom. Seveda pa imajo udobje, luksuz in priljubljene turistične destinacije svojo ceno.

Cruise train seven stars
Cruise train seven stars

1. Vlak Cruise Train Seven Stars – 11.500 evrov

Cruise train seven stars
Cruise train seven stars

Z osupljivo notranjostjo, ki brezhibno meša prefinjenost starega sveta s sodobnim stilom, je vlak Cruise Train Seven Stars hitro pridobil sloves enega najbolj luksuznih in ekskluzivnih vlakov na svetu. Na njem lahko med drugim najdete salon za sprostitev, jedilnico, v kateri vsak dan strežejo sveže pripravljene japonske jedi, bar in 14 apartmajev. Na vlak pa se ne more vkrcati vsak, tudi če je za to pripravljen plačati vrtoglavo ceno. Da lahko vsem zagotovi brezhibno storitev, prestižni vlak seznam potnikov ohranja izjemno kratek. Naenkrat je lahko na vlaku le 28 potnikov, če pa jih je na potovanje prijavljenih več, o srečnežih, ki se bodo lahko za dobrih 11 tisočakov peljali po japonskem otoku Kjušu,odloči žreb.

2. Avstralski vlak The Ghan – 11.700 evrov

The Richest
The Ghan

The Ghan, nekoč poimenovan The Afghan Express, je leta 2019 praznoval že 90. rojstni dan. Gre za luksuzni vlak, ki potnikomnudi sezonske, lokalno navdihnjene jedi, obširno in prefinjeno ponudbo vin ter panoramski pogled na avstralsko zaledje. Popotnikom, ki želijo popestriti svoje bivanje v Avstraliji, so na voljo tudi različni paketi večdnevnega bivanja na vlaku. Med njimi je najdražji paket Kakadu and Ancient Land, v katerega je vključenih 12 nočitev v zasebnem kupeju na luksuznem vlaku, 28 okusnih obrokov, zasebna vožnja s helikopterjem, dve vožnji s čolnom po avstralski obali in voden ogled po mestu Darwin. Za paket je treba odšteti 11.700 evrov na osebo, kar je glede na to, da gre za 12-dnevno potovanje, še dokaj »razumna« cena.

3. Vlak Belmond Royal Scotsman – 12.000 evrov

Luxury trains
Belmond Royal Scotsman

Belmond Royal Scotsman svojim potnikom omogoča neprimerljiv način doživljanja veličastnega škotskega visokogorja. Tedensko potovanje na tem vlaku vas bo stalo kar 12.000 evrov na osebo, za ta denar pa boste deležni zasebne sobe, vodenih izletov in še mnogih drugih ugodnosti. Med potjo lahko potniki uživajo v zasebnih sobah s kopalnico, veliko omaro, zakonsko posteljo iz mahagonija in kabinetom, na vlaku pa so jim na voljo še bar, kuhinja z jedilnico, prostor za druženje, lepotni salon, wellness in odprta kabina, ki jo lahko najamete in uživate v pogledu na zvezdnato nebo. Za obroke skrbijo priznani kuharji, prav tako je na vlaku somelje, ki skrbi, da je poskrbljeno tudi za najboljše (in seveda tudi izjemno drago) vino. Vlak se ustavi na vseh bolj priljubljenih turističnih točkah, kot so zgodovinski gradovi in klifi, v ceno pa sta vključena tudi vožnja s čolnom in opazovanje divjih tjulnjev.

4. Razkošen vlak Maharajas’ Express – 23.500 evrov

The Richest
Maharajas’ Express

Ta vlak je z več restavracijam in bari, pozlačenimi in razkošnimi kosi pohištva ter skrbnimi osebnimi strežniki res primeren za maharadžo. Potovanje vključuje obiske srednjeveških jam Ajanta, palač Rajasthan in svetovno znanega Tadž Mahala, poleg tega je potnikom na voljo fotografiranje s sloni in nakupovanje v enem najbolj prestižnih nakupovalnih središč na svetu. Na vsakem postanku potnikom podarijo tudi »skromno« darilo, v vrednosti 100 evrov, in rože, ki so značilne za določeno regijo Indije. Za osemdnevno potovanje od Bombaja do New Delhija boste morali odšteti 23.500 evrov, prav tako boste morali na vožnjo s tem vlakom čakati še kar nekaj časa. Potovanje je izjemno priljubljeno in razprodano že za slabi dve leti vnaprej, kar pomeni, da bi si lepote Indije z vlakom, seveda če bi bili pripravljeni seči globoko v denarnico, lahko ogledali šele leta 2022.

5. Slavni vlak The Golden Eagle – 76.500 evrov

Forbes
The Golden Eagle

Transsibirski ekspres svoje potnike na potovanju, ki traja dva tedna, popelje po več kot 9000 kilometrih od Moskve do Vladivostoka.Vlak po tej poti pelje le trikrat letno, zato potovanje velja za enega najbolj ekskluzivnih na svetu. Vsakomur, ki je pripravljen plačat visoko ceno, nudijo čudovito opremljene zasebne kabine, razkošno jedilnico z vnaprej osebno izbranimi in sveže pripravljenimi dnevnimi meniji, barom, wellnessom in vodenimi ogledi po vseh večjih mestih na poti. Vsakemu potniku je na voljo osebni strežnik, poskrbljeno je tudi za tiste, ki bi se radi naučili rusko. V posebnem kupeju je učilnica z inštruktorjem ruskega jezika, ki na vlaku dela tudi kot prevajalec. Gre za najdražje in najbolj luksuzno potovanje z vlakom na svetu, za 15-dnevno nepozabno izkušnjo pa boste morali odšteti kar 76.500 evrov.