PRAVA IZBIRA

Hrana, ki poveča vašo spolno moč

T.D.
13. 8. 2020, 21.15
Deli članek:

Mnogo živil potencira moško spolno moč. Med oreščki so takšne pistacije, pri sadju dajte prednost bananam in jagodam, privoščite pa si tudi rdeče vino in čokolado.

Dreamstime
Ključ do boljših erekcij se torej skriva v živilih, s pomočjo katerih bo vaš krvno-žilni sistem v najboljši formi.

Kakšno je stanje vaše moškosti, je odvisno od dotoka krvi v žilice, zdravje in dobro delovanje teh pa narekuje tudi prehrana. Ključ do boljše erekcije se torej skriva v živilih, ob uživanju katerih bo vaš krvno-žilni sistem v kar najboljši formi. Poglejte, kakšno gorivo potrebuje vaše orožje.

Jagodičevje in jabolka

Flavonoidi so znani ne samo po izjemnem antioksidantnem delovanju, pozitivno vplivajo tudi na pretok krvi ter preprečujejo nalaganje oblog na stene žil in tako zmanjšujejo tveganje za nastanek erektilne disfunkcije. Zato si večkrat privoščite agrume, jabolka, jagodičevje, pa tudi čebulo, peteršilj, temno čokolado, zeleni čaj in rdeče vino, a tega si privoščite le kozarec na dan. Pozor, med kuhanjem flavonoidi preidejo v vodo, zato je bolj optimalna termična obdelava na sopari.

Dreamstime
Za boljšo prekrvitev in več testosterona posezite po ingverju.

Hrustljavi in zdravi

Oreščki vsebujejo aminokisline, ki pomagajo pri tvorbi dušikovega oksida. Ta širi žile in tako omogoča boljši pretok krvi, obenem pa preprečuje nastanek oblog in krvnih strdkov ter uravnava krvni tlak. Svojo shrambo napolnite z orehi, mandlji in pistacijami, ki so tudi polni zdravih maščob.

Privoščite si banane in avokado

Špinača je odličen vir magnezija, ki zmanjšuje vnetne procese v žilah in izboljšuje pretok krvi, banane pa vsebujejo kalij, ki skrbi za zdravje srca, dobro prekrvitev in zdrav krvni tlak. Mimogrede, dober vir kalija so tudi pomaranče in krompir (navaden ali sladki), pa tudi avokado. Za boljšo prekrvitev, zdrave arterije in več testosterona posezite še po ingverju. Na raven testosterona v telesu lahko vplivate tudi z bučnimi semeni, ki vsebujejo cink in magnezij.

Še eno kavo, prosim

Če ste zjutraj že popili skodelico kave, si mirno privoščite še eno ali dve. Kofein učinkuje podobno kot zdravila za povečevanje erekcije, pomaga razširiti žilice, pri čemer se poveča dotok krvi v penis.