NIČ NAJ NE POKVARI DNEVA

Balzam za lase je lahko vsestranski

Z.F.
4. 8. 2020, 21.30
Deli članek:

Je zmanjkalo kreme za britje? Se vam je zavozlala najljubša verižica? Je zmanjkalo mehčalca? Vse te težave lahko odpravite zgolj z balzamom za lase.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Včasih se pač zgodi, da zmanjka kreme za britje, še preden ste utegnili kupiti novo. Čeprav so brade trenutno »in«, je pri tistih, ki tega občutka niso vajeni, to precej nadležno. Zagotovo pa vaša boljša polovica uporablja balzam za lase. Ta bo v veliko pomoč pri tem triku, kot tudi če zmanjka mehčalca, čistila za usnje …

Ko zmanjka kreme za britje

Ne glede na to, kaj morate pobriti, je trenutek, ko ugotovite, da je zmanjkalo kreme za britje, zagotovo poskrbel, da se počutite nemočne. Seveda lahko uporabite številne alternative, kot je milo ali šampon, a najboljši približek kremi bo balzam, saj bo vašo kožo ob nanosu vsaj delno zaščitil in omogočil bolj gladko drsenje britvice po koži.

Zmanjkalo je mehčalca

Če ste ostali brez mehčalca perila, lahko podobno kot pri kremi za britje uporabite balzam za lase. A v tem primeru oblačil ne operite strojno, temveč na roke. Balzam za lase se pri dodajanju v pralni stroj ne bi v celoti raztopil, prav tako lahko povzroči nalaganje na cevi, posledično pa razvoj bakterij. Tudi sicer oblačila le izjemoma operite z balzamom za lase, saj ta na oblačilih naredi zaščitni sloj. Namesto tega dodajte v razdelek v pralnem stroju za mehčalec raje kis. Brez skrbi, vonj se bo izpral, oblačila pa bodo prijetno mehka.

Rešitev za nakit

Če tudi vi obupujete nad zavozlanim nakitom, ki se zavozla med spravljanjem v torbe, da jih ne bi izgubili med plavanjem, vam ponujamo hitro in zelo uporabno rešitev. Zavozlan nakit pomočite v vodo in dodajte balzam za lase. Nato ga zgolj nežno razrahljajte in razvozlal se bo skorajda sam. Izkoristite trenutek in nakit še očistite.