Vsak večji obrok začnite z neomejenimi količinami sadja in zelenjave; zaužijte ju najmanj dve skodelici na obrok. Ob vsakem obroku pojejte porcijo pustih beljakovin: ribe, pusto piščančje meso, skodelico posnetega jogurta ali dve jajci. Ob jedi prav tako ne pozabite na eno do tri žličke olivnega olja. Namesto tega lahko pohrustate pest oreščkov ali si odrežete nekaj rezin sira.

Zajtrk

Dve jajci z olivnim oljem, skodelica ali dve popečene ali prekuhane zelenjave z olivnim oljem, začimbe, pol kosa polnozrnate štručke, ena velika figa ali drugo poljubno sadje. Ali pa si privoščite skodelico posnetega jogurta, skodelico jagodičevja, četrt skodelice sesekljanih mandljev, dve žlički medu in svežo meto za okus.

Kosilo

Skodelica in pol fižolove juhe, po možnosti ji dodajte liste mlade špinače. Poleg vam pripada paradižnikova solata s čebulo in olivnim oljem. Ali pa naj se na krožniku znajde 120 gramov tunine v lastnem soku, s paradižnikom in narezanimi kumarami, limoninim sokom ter origanom. Zraven pojejte polovico polnozrnate štručke; privoščite si še pisano solato z nekaj koščki sira feta, prelijte s kisom ali limonovim sokom in dodajte poljubne začimbe. Tretja ideja za kosilo je 120 gramov kuhanih morskih rakcev, ribe ali piščanca s pol skodelice polnozrnatih testenin in pol skodelice artičok. Pohrustajte še osem oliv s svežim paradižnikom in drugo poljubno zelenjavo, k temu se odlično poda špinača. Zabelite z žličko olivnega olja, kisom in poljubnimi zelišči.

Večerja

Zaužijete jo lahko ob kozarcu vina ali velikem kozarcu sveže iztisnjenega sadnega soka. Postrezite si 120 gramov piščančjih prsi z zelenjavno mešanico – z obilo jajčevcev, paprike, gobicami in čebulo, popečeno na žaru ali rahlo prekuhano. Za prilogo skuhajte pol skodelice polnozrnatega riža. Zabelite z žličko olivnega olja.