Zanimivosti

Ste za čudovito dogodivščino? Lotite se snorklanja!

Oglasno sporočilo
21. 7. 2020, 10.35
Deli članek:

Snorklanje je izvrstna morska poletna aktivnost, ki poleg neizmerne zabave nudi tudi energično telesno aktivnost, pri kateri porabljamo kalorije ter oblikujemo nožne in trebušne mišice. Obenem predstavlja popolno umsko sprostitev, daleč stran od vsakodnevnega stresa.

Promocijsko gradivo
Snorklanja se lahko lotijo tudi najmlajši, vendar priporočamo uporabo plavalnega jopiča.

Ste za čudovito dogodivščino? Lotite se snorklanja!

Oceani in morja so človeku najbolj tuj prostor na Zemlji, saj smo do sedaj raziskali in odkrili le približno pet odstotkov oceanov našega planeta, ostalih 95 odstotkov pa ostaja skrivnostnih in skritih pred našim očesom. Morda je prav zaradi te skrivnostnosti raziskovanje morja tako privlačno za človeka, na podlagi česar smo razvili številne aktivnosti za odkrivanje podvodnega sveta, kot je na primer snorklanje. Sicer lahko s tem športom odkrivamo le plitke, obalne dele oceanov in morij, kljub temu pa predstavlja čudovito dogodivščino, polno izjemnih podvodnih barv, rib, koral in drugih vrst morskega življenja.

Vodna aktivnost za vso družino

Snorklanje je preprosta in zabavna dejavnost, v kateri zlahka uživa celotna družina – otroci, starši in celo stari starši! Pomembno je le, da snorkljar zna plavati ter da je vsaj zmerno domač v vodi, saj lahko strah in panika kaj hitro povzročita neprijetno vodno izkušnjo. V tem primeru priporočamo plavalni jopič, ki zagotovi nekaj dodatne plovnosti ter občutek varnosti, ki bo še posebej najmlajšim otrokom zagotovil daljše uživanje v vodi.

Preprosta oprema in uporaba

Za razliko od pravega potapljanja vam bo potapljanje na dah oziroma snorklanje omogočilo maksimalno zabavo z minimalnim naporom in finančnim vložkom. Tovrstna vodna aktivnost je izjemno preprosta, obenem pa je tudi relativno poceni, saj zahteva zelo malo opreme. Vse, kar potrebujete, je:

maska za potapljanje,
dihalka in
plavutke, ki so sicer neobvezne, vendar vam bodo omogočile hitrejše in enostavnejše drsenje po vodni gladini.

Opremo za snorklanje lahko naročite kar preko spleta

Promocijsko gradivo
Maska za snorklanje in dihalka omogočata gledanje in dihanje pod vodo.

Idealna aktivnost na potovanjih

Oprema za snorklanje ne zavzame veliko prostora, zato jo lahko preprosto spakirate v kovček, ko se odpravite na potovanje, ne glede na to, ali potujete z avtomobilom ali pa z letalom. Je popolna vodna aktivnost na dopustu, še zlasti, če radi potujete v oddaljene tropske kraje, kjer vas bodo barviti koralni grebeni in ribe posebnih oblik znova in znova navduševali. 

Snorklanje zagotavlja izjemen užitek, saj vsakomur omogoča zabavo, če seveda upošteva osnovna pravila in zdravo pamet. Ostanite ob obali, kjer se izognete tveganjem, kot so močni morski tokovi in hitri čolni. Da bi lahko občudovali vodno rastlinstvo in živalstvo, se ni treba spustiti globoko pod vodo. Že s površja boste lahko opazili na tisoče morskih čudežnih bitij!

Športno preživljanje prostega časa

Čeprav se v snorklanje največkrat podamo v prostem času, na počitnicah, je to še vedno zelo aktiven šport, podobno kot tek ali kolesarjenje. Prav vsakokrat, ko zamahnete s plavutmi, porabljate kalorije, obenem pa krepite trebušne in nožne mišice ter ostajate v formi. To omogoča, da združite užitek, zabavo in telesno aktivnost, ne da bi se tega sploh zavedali, saj je gibanje skozi vodno površino nadvse enostavno. Najbolje pa je, da vam zaradi hladne vode ne bo niti vroče niti se ne boste znojili. Popolna poletna aktivnost!

Ne pozabite pa na zaščitni faktor pred soncem. Priporočamo vam vodoodporno kremo za sončenje, ki ne vsebuje škodljivih sestavin za morski svet.

Promocijsko gradivo
Med snorklanjem se ničesar ne dotikajte, da zaščitite morski svet pred človeškim vplivom.

Popolna sprostitev 

Snorklanje poleg blagodejnih učinkov za telo predstavlja tudi izvrstno sprostitev za um, saj nudi popolnoma drugačno izkušnjo od življenja na kopnem. Morski svet je nadvse hipnotičen, zato snorklanje za mnoge predstavlja celo obliko meditacije. Le kako ne bi bili popolnoma onemeli, ko pa odkrivate povsem nov svet, daleč stran od dnevne rutine?

Čas je za popolno sprostitev, vaša edina naloga pa je, da se previdno gibljete in opazujete vsa podvodna čudesa, ki vas obdajajo. Za nepozabno snorklarsko izkušnjo priporočamo obisk bolj oddaljenih krajev, kot so na primer otok Koh Tao na Tajskem, Maldivi ali pa otok Flores v Indoneziji.

Spakirajte svojo opremo za snorklanje in odpotujte na najbolj sproščujoče počitnice do zdaj!

Profimedia
Podmorski svet – tam, kjer se je življenje začelo.