IZKORISTIMO MOČ MORJA

Do večne mladosti vam pomagajo alge

T.D.
19. 7. 2020, 14.32
Deli članek:

Čeprav alge pogosteje uživamo kot nanašamo na kožo, bi bila škoda, če ne bi izkoristili njihovih izjemnih lepotnih učinkov.

Dreamstime
Morske alge vsebujejo velike količine aminokislin, mineralnih snovi ter vitaminov in so zato idealna pomoč pri oblikovanju telesa

Koža in alge naj bi si bile v marsičem podobne, zato tem »plodovom« morja mnogi pripisujejo izjemne lepotne učinke. Tega se dobro zavedajo tudi v kozmetični industriji, kjer algepogosto izdelkom dodajajo kot ključno sestavino. Vsebujejo jih razna negovalna sredstva proti staranju, kreme za odpravo celulita, kreme za nečisto kožo in maske za obraz.

Proticelulitne obloge

Morske alge vsebujejo velike količine aminokislin, mineralnih snovi in vitaminov in so zato idealna pomoč pri oblikovanju telesa, zmanjševanju obsega ter odstranjevanju celulita. Poleg tega si lahko z njimi odlično očistimo kožo, ta postane elastična in napeta. Ker pa alge ob nanosu ne ostanejo le na koži, temveč skoznjo pronicajo v telo, takšna obloga hkrati pomaga lajšati kronični revmatizem, izboljšati presnovo, krepiti odpornost telesa in spodbuditi detoksifikacijo. Oblogo si lahko pripravimo sami doma, tako da v skodelici zmešamo morske alge v prahu s toliko vode, da nastane gosta zmes. To nanesemo na telo; dele telesa, ki jih obložimo z zmesjo, ovijemo v plastično folijo in pustimo delovati od 30 do 45 minut, nato alge temeljito speremo.

Kelp za sijoče lase

Kelp, poznan tudi pod imenom rjava alga, je ena izmed močno cenjenih morskih alg. Priporočajo jo zlasti tistim, ki se v prehrani izogibajo jodirani soli, saj vsebuje precej joda, ki je v primernih količinah nujno potreben za pravilno delovanje ščitnice. Jod obenem pripomore k bolj sijočim lasem. Ob rednem uživanju kelpa bodo nohti in lasje hitreje rasli, lasje bodo nehali čezmerno izpadati. Tako kot spirulina in klorela je iz naštetih razlogov tudi kelp priljubljena sestavina šamponov, losjonov, mil in drugih lepotnih izdelkov.

Čistilna maska za obraz

Doma si pripravimo masko za obraz z algo spirulino, jagodami asaj v prahu in presnim (surovim) kakavom. Spirulina na kožo učinkuje blažilno, čistilno, pomlajevalno, razstrupljevalno in učvrščevalno. Kakav je bogat z magnezijem, ki sprošča ter odpravlja kožno in mišično napetost, hkrati pa je bogat antioksidant, ki se odlično bori proti škodljivim prostim radikalom, ki so glavni krivec za poškodbe in prezgodnje staranje kože. Za še večjo sinergijo delovanja v masko primešamo glino. Sestavinam dodamo pol žličke vode, da dobimo zmes, ki jo lahko nanesemo na obraz. Pustimo delovati 20 minut, nato obraz speremo z vodo.