»Poletje mi predstavlja čas počitka in zelo rada ga preživim na morju in v hribih. Ko si napolnim baterije, je to tudi čas za razmislek o izzivih, ki se jih bom še lotila do konca koledarskega leta. Letošnje poletje bo nekoliko drugačno. Jaz se še nisem preselila na plažo, sem pa začetek poletja preživela v glasbenem studiu. Novih pesmi ne snemam sama. V studiu sem bila v vlogi mentorice tečajnikom iz Pionirskega doma. Pripravljamo drugi album avtorskih skladb. V teh razmerah smo uspeli posneti vseh 6 skladb, z delom nadaljujemo, upam, da že jeseni. Misel, da jih predstavimo širši javnosti, nas vse razveseljuje. Poletje nadaljujem v igrivih in ustvarjalnih poletnih šolah v Pionircu, tudi v vlogi mentorice. Potem grem na krasne slovenske poletne počitnice, v želji in upanju da se jeseni ne vračamo v karanteno.«

Eva Moškon, pevka in pevska pedagoginja v Pionirskem domu

“To poletje se ponovno odpravljam v šolske klopi! Zvezke in svinčnike imam v torbi, v trebuhu pa številne metuljčke. Toda tokrat ne bom učenec, ampak učitelj! V Pionirskem domu so mi omogočili, da uresničim svoje dolgoletne sanje, izkoristim pedagoško izobrazbo in prenašam svoje raznoliko znanje nadobudni mladini. Z otroci bomo spoznavali skrivnosti sinhronizacije in človeškega glasu, končni izdelek pa bomo predstavili tudi staršem.”

Pionirski dom
revija zvezde
Srđan Milovanović

Srđan Milovanović, pevec, sinhronizator in po novem tudi pedagog v Pionirskem domu

“Šolske počitnice so za učiteljice posebno obdobje. Med njimi se spočijemo, vrtnarimo, pečemo kruh in pecivo in preživimo čas s svojimi otroci. V mislih pa smo že pri novih projektih, veselimo se tečajnikov in tečajnic in novih dogodivščin. Del letošnjega poletja bom preživela v Pionirskem domu na zanimivi počitniški šoli, ki jo snujeva z likovnim pedagogom Borisom Bejo. V mislih sem že v novi šolski sezoni, kjer bom tečaje francoščine popestrila s številnimi novimi didaktičnimi prijemi.”

Jerneja Avsec, pedagoginja v Pionirskem domu

Pionirski dom
Pionirski dom
Jerneja Avsec se pripravlja na aktivnosti novega šolskega leta.jpg

“Vesela sem, da med šolskimi počitnicami vrvež na hodnikih Pionirskega doma ne potihne. V prvih poletnih tednih bodo na naših razprodanih poletnih šolah raziskovali številni otroci: delali bomo poskuse, se učili tujih jezikov, slikali, kiparili in se igrali. Z mojo ekipo pa se bomo pripravljali na novo šolsko leto in na osem festivalov in mednarodne projekte, ki so v tem času za trenutek obstali.Še posebaj se veselim festivala Hokus Pokus, na katerem se bodo znanstveniki in umetniki posvetili številnim sivim vijugam in celicam našega najbolj zanimivega organa - možgani.

Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma

Pionirski dom
Pionirski dom
Viktorija Potočnik se veseli poletne ustvarjalnosti!.png

Vpisi v Pionirski dom že potekajo. Več informacij na spletni strani: www.pionirski-dom.si.