Zanimivosti

POLETNE POČITNICE MALO DRUGAČE

Oglasno sporočilo
6. 7. 2020, 09.35
Posodobljeno: 6. 7. 2020, 10.17
Deli članek:

Korona je močno zaznamovala letošnje šolsko leto. Spremenili so se učni procesi, sestanki so se preselili na spletne platforme, fizična distanca pa je postala znak spoštljivosti in skrbi za drugega. Korona pa je prav tako pomembno redefinirala način preživljanja poletnih počitnic. Povečalo pa se je zavedanje o pomenu vzdrževanje socialnih stikov in pomena ustvarjanja pri otrocih. Kaj bodo to poletje počeli Eva Moškon, Srđan Milovanović, Jerneja Avsec in Viktorija Potočnik? Kaj imajo skupnega? Odgovor je preprost: Pionirski dom!

Pionirski dom
Eva Moškon se tudi poleti veseli uspehov svojih tečajnikov.jpg

»Poletje mi predstavlja čas počitka in zelo rada ga preživim na morju in v hribih. Ko si napolnim baterije, je to tudi čas za razmislek o izzivih, ki se jih bom še lotila do konca koledarskega leta. Letošnje poletje bo nekoliko drugačno. Jaz se še nisem preselila na plažo, sem pa začetek poletja preživela v glasbenem studiu. Novih pesmi ne snemam sama. V studiu sem bila v vlogi mentorice tečajnikom iz Pionirskega doma. Pripravljamo drugi album avtorskih skladb. V teh razmerah smo uspeli posneti vseh 6 skladb, z delom nadaljujemo, upam, da že jeseni. Misel, da jih predstavimo širši javnosti, nas vse razveseljuje. Poletje nadaljujem v igrivih in ustvarjalnih poletnih šolah v Pionircu, tudi v vlogi mentorice. Potem grem na krasne slovenske poletne počitnice, v želji in upanju da se jeseni ne vračamo v karanteno.«

Eva Moškon, pevka in pevska pedagoginja v Pionirskem domu

“To poletje se ponovno odpravljam v šolske klopi! Zvezke in svinčnike imam v torbi, v trebuhu pa številne metuljčke. Toda tokrat ne bom učenec, ampak učitelj! V Pionirskem domu so mi omogočili, da uresničim svoje dolgoletne sanje, izkoristim pedagoško izobrazbo in prenašam svoje raznoliko znanje nadobudni mladini. Z otroci bomo spoznavali skrivnosti sinhronizacije in človeškega glasu, končni izdelek pa bomo predstavili tudi staršem.”

revija zvezde
Srđan Milovanović

Srđan Milovanović, pevec, sinhronizator in po novem tudi pedagog v Pionirskem domu

“Šolske počitnice so za učiteljice posebno obdobje. Med njimi se spočijemo, vrtnarimo, pečemo kruh in pecivo in preživimo čas s svojimi otroci. V mislih pa smo že pri novih projektih, veselimo se tečajnikov in tečajnic in novih dogodivščin. Del letošnjega poletja bom preživela v Pionirskem domu na zanimivi počitniški šoli, ki jo snujeva z likovnim pedagogom Borisom Bejo. V mislih sem že v novi šolski sezoni, kjer bom tečaje francoščine popestrila s številnimi novimi didaktičnimi prijemi.”

Jerneja Avsec, pedagoginja v Pionirskem domu

Pionirski dom
Jerneja Avsec se pripravlja na aktivnosti novega šolskega leta.jpg

“Vesela sem, da med šolskimi počitnicami vrvež na hodnikih Pionirskega doma ne potihne. V prvih poletnih tednih bodo na naših razprodanih poletnih šolah raziskovali številni otroci: delali bomo poskuse, se učili tujih jezikov, slikali, kiparili in se igrali. Z mojo ekipo pa se bomo pripravljali na novo šolsko leto in na osem festivalov in mednarodne projekte, ki so v tem času za trenutek obstali.Še posebaj se veselim festivala Hokus Pokus, na katerem se bodo znanstveniki in umetniki posvetili številnim sivim vijugam in celicam našega najbolj zanimivega organa - možgani.

Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma

Pionirski dom
Viktorija Potočnik se veseli poletne ustvarjalnosti!.png

Vpisi v Pionirski dom že potekajo. Več informacij na spletni strani: www.pionirski-dom.si.