Zanimivosti

Naredite origami iz papirnatih serviet

Oglasno sporočilo
1. 7. 2020, 13.00
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 13.14
Deli članek:

Popoln gostitelj piknik zabave mora poleg osvežilne pijače in odlične hrane, poskrbeti tudi za prijeten ambient. Poleg okrasitve piknik prostora, kjer lahko posežete po pisanih balonih, zanimivih lampijončkih, zastavicah in podobno, pa morate poskrbeti tudi za zanimive pogrinjke, s katerimi boste zagotovo naredili vtis na svoje goste. Uporabite lahko vzorčaste papirnate slamice, papirnate kozarce z zanimivimi motivi, krožnike različnih oblik in pisane papirnate serviete. Da bi popestrili vzdušje in poskrbeli za piko na i, lahko pisane papirnate serviete povsem enostavno oblikujete tudi v zanimive oblike – spodaj preverite kako!

dreamstime
Papirnati servieti

Pogrinjki z žepkom za pribor

Servieto kvadratne oblike položite na mizo tako, da bo odpirala v levem zgornjem kotu. Odstrite prvi zgornji sloj in ga prepognite v spodnji desni kot in obrnite nazaj navznoter, da ustvarite žep. Vanj lahko pospravite pribor za goste.

Pogrinjki v obliki pahljače

Servieto postavite na mizo in jo na enem koncu po robu pričnite upogibati v ozke pravokotnike po dolžini. Prepogibajte do sredine serviete. Celotno servieto prepognite na pol in del, ki ni v obliki harmonike, prepognite oz. podvihajte dvakrat nazaj, vse dokler ne dobite trikotnika. Razprite harmoniko, trikotnik pa vam bo služil kot stojalo za pahljačo.

Pogrinjki v obliki smrečice

Na mizo postavite servieto in jo obrnite tako, da bo vsak rob serviete usmerjen v svojo smer. Zgornji in najvišji rob naj bo tisti, kjer se servieta v celoti odpira. Pričnemo s prepogibanjem posameznih slojev navzdol, pri čemur jih po sredini prepogibamo. Da bi ustvarili vtis smrečice, moramo med njimi pustiti 1cm razmika. Levi in desni rob zavihamo navznoter, in sicer pod prtiček. Tako bomo ustvarili trikotno obliko papirnate smrečice.

Zlaganje serviet je popolnoma enostavno, vaše goste pa boste s spretnostmi zagotovo tako navdušili, da se bodo vsakič znova vračali na vaše zabave. Uporabite lahko serviete različnih barv in vzorcev, ki bodo popestrile ambient vašega piknik prostora.