Zadišal ji je ligenj

FOTO in VIDEO: Ribič iz Zadra ostal brez ulova, šestmesečna psička pa končala s trnkom v požiralniku

A.S.
29. 6. 2020, 08.14
Posodobljeno: 29. 6. 2020, 08.45
Deli članek:

Zadišal ji je ligenj; pogoltnila ga je s trnkom vred.

Facebook Vet Point
Trnek je obtičal, na pomoč so priskočili veterinarji.

Ribič iz Zadra je bil popolnoma presenečen, ko je njegov ulov v soboto zvečer odnesla šestmesečna psička pasme shih tzu. Zadišal ji je ligenj; pogoltnila ga je s trnkom vred. 

Zaskrbljeni lastniki so brž začeli iskati izkušenega veterinarja, ki bi trnek odstranil čim prej, še preden bi Nora poginila. Klic za klicem in prišli so do zagrebškega veterinarja Žarka Čirića. "Poklicali so me in rekli, da lahko pridejo v nedeljo ob dveh zjutraj. Ker pa je psička normalno pila in ker se znajo pri odstranjevanju tujka stvari zaplesti, smo jih na poseg naročili v nedeljo zjutraj," je za portal 24sata povedal veterinar Ćirić in dodal, da se je s podobnimi primeri srečal že v preteklosti. 

Rentgenski posnetek je pokazal, da se je trnek zapičil v Norin požiralnik. Začeli so z gastroskopijo. "Z inštrumentom sem trnek uspel zagrabiti trikrat, vsakič se je izmuznil. Najbolj težavno je bilo trnek izvleči, ne da bi se ta spet zapičil v žrelo psa in ga poškodoval," je dodal veterinar. Po desetih minutah mu je vendarle uspelo, veterinarska klinika pa je na svojem uradnem facebook profilu delila rentgenske posnetke in video posnetke nenavadnega, vendar uspešnega posega.