Gremo na izlet

Dogodivščine v objemu narave: raziskujemo in odkrivamo na domačih tleh

T.D.
28. 6. 2020, 11.22
Deli članek:

Pristno Slovenijo boste najlepše doživeli v naravi, na prostem. Razgibana pokrajina je večinoma poraščena z gozdom, Slovenija je namreč tretja najbolj gozdnata država v Evropi.

Dreamstime
Peljite družino na izlet v naročje neokrnjene narave.

V gozdu lahko kolesarimo ali zgolj poslušamo tišino, ki jo v naših gozdovih lahko doživimo in nam prinaša enkratno izkušnjo. Lotimo se lahko nabiranja plodov in gozdnih sadežev, izvajamo jogo ali pa se podamo na katero izmed številnih tematskih poti in se v objemu zelene narave še česa novega naučimo.

Na družinski potep

Slovenija je prepredena s pohodniškimi in planinskimi potmi. Če si želite pobliže spoznati naravne in kulturne zaklade ter spoznati življenje in delo prebivalcev  določenega območja, vam vsekakor priporočamo, da uberete katero od številnih tematskih poti. Sprehodite se po kraljestvu Zlatoroga in spoznajte lepoto Triglavskega narodnega parka, kamor vas vodi Soška pot. Odkrivajte slikoviti gorski svet, pomešan s kraškimi pojavi, na Poti po Golteh ali pa se odpravite na družinski potep po idiličnih Brdih in spoznajte zanimivo briško arhitekturno dediščino na poti Drugmbernca.

Občutite pristen stik z naravo

Privoščite si nepozaben pobeg v naročje neokrnjene narave. Številni parki vam v vseh letnih časih ponujajo bogato zakladnico različnih rastlinskih in drevesnih vrst. Vsak park je samosvoj, poseben zaradi okolja, kjer se nahaja. Raziščite jih, obogatili vas bodo s svojo skrivnostno lepoto. Slovenija ima (poleg narodnega in treh regijskih) 34 krajinskih naravnih parkov, ki vsak po svoje pripovedujejo zgodbe o sobivanju človeka in narave.

Kanček adrenalina

Pravijo, da družine najbolj povežejo neokrnjena narava … in adrenalinska doživetja! Slovenija je raj za ljubitelje hitrega utripa in aktivnih počitnic. V vsaki pokrajini družine čaka drugačno doživetje. Obvladovanje višine, orjaške gugalnice, iskanje ravnotežja in naval adrenalina po žilah – sprejmite izziv in obiščite katerega od številnih adrenalinskih in pustolovskih parkov v Sloveniji.