Zanimivosti

Piknik doma? Poskrbite za prijeten ambient

Oglasno sporočilo
24. 6. 2020, 13.19
Posodobljeno: 24. 6. 2020, 13.20
Deli članek:

Vsak izmed nas, ki prisega na domača druženja, si želi postati popoln gostitelj. Ta vloga pa ni tako enostavna, kot se sprva sliši. Popoln gostitelj mora namreč poskrbeti za vse – od okusne ponudbe hrane in osvežilne pijače, pa do prijetnega ambienta.

S temi enostavnimi nasveti bo vaše piknik prizorišče zasijalo in obiskovalcem ponudilo tisto piko na i, ki jih bo popolnoma očarala in navdušila.

Kako pričarati poseben ambient?

1) poskrbite za ČISTOČO in UREJENOST: prizorišče vašega piknika je potrebno očistiti in pripraviti na prihod obiskovalcev. Če se bo piknil odvil na vrtu, pokosite travo in uredite okolico, če pa bo vaše druženje potekalo na balkonu ali terasi, pa odstranite odvečno pohištvo in pripravite prostor za obiskovalce. Ne pozabite niti na najpomembnejši pripomoček za piknik – očiščen in na novo sezono pripravljen žar! Da bi se izognili insektom, se znebite morebitne stoječe vode in na mizo postavite svečo proti insektom ali pa katero od začimb, ki odganjajo mrčes. Mednje spadajo melisa, meta, rožmarin, limonska trava …

2) pripravite PROSTOR za KUHANJE in POGRINJKE za goste: prostor za peko na žaru in pripravo hrane ločite od prostora za druženje. Žar in mizo za rezanje zelenjave in mesa, lahko postavite nekaj metrov stran od mize, kjer se bodo zadrževali obiskovalci in si tako zagotovite nemoteno pripravo dobrot, obenem pa poskrbite za varnost najmlajših obiskovalcev. Pripravite tudi pogrinjke za goste – poskrbite za primerno količino krožnikov, pribora in kozarcev, ki jih razprostrite po mizi.

3) prostor OKRASITE: v kolikor imate nad piknik prostorom streho, nanjo lahko napeljete lučke ali lampiončke, s katerimi boste prostor povečali in okrasili. Napihnete lahko balone različnih barv in jih prav tako obesite na streho, ograjo ali pa kar na drevo. Poskrbite tudi za dekoracijo na mizi – uporabite barvite prtičke, kozarce in krožnike, lahko pa tudi papirnate slamice z različnimi vzorci.

4) poskrbite za GLASBO in prostor za PLES: prava zabava ne sme potekati brez odlične glasbe, zato poskrbite za zvočnik in seznam uspešnic, ki bo navdušil prav vsakega obiskovalca. Poleg prostora za uživanje v piknik dobrotah, pa poskrbite tudi za prostor, na katerem bodo obiskovalci lahko zaplesali v ritmih uspešnic, ki ste jih izbrali zanje.

5) navdušite s SLADKIMI DOBROTAMI: na mizi naj obiskovalce vedno čaka tudi ponudba opojnega sadja in sladkih dobrot, ki se priležejo kot sladica.

S temi enostavnimi napotki bo vaš piknik popolnoma zaživel in zagotavljamo vam, da se bodo vaši obiskovalci vedno znova radi vračali na vaše zabave.