Zanimivosti

Poletni pikniki malo drugače: zelenjavno-ribja nabodala

Oglasno sporočilo
24. 6. 2020, 12.15
Posodobljeno: 24. 6. 2020, 12.16
Deli članek:

Ste tudi vi malce naveličani tradicionalnih piknikov in miz, ki se šibijo pod dobrotami iz mesnih izdelkov?

Morda je čas, da preizkusite nekaj novega in popestrite nabor kulinaričnih dobrot z zelenjavnimi različicami vaših najljubših jedi. Sveža in sezonska zelenjava je namreč odlična izbira za vse tiste, ki želite uživati v lahkih, okusnih in zdravih piknik poslasticah. Za vas smo izbrali recept, ki bo zagotovo navdušil ljubitelje zelenjave in rib.

Zelenjavno-ribja nabodala

Sestavine

  • 2 srednje veliki bučki
  • 5 paradižnikov
  • 1 rdeča paprika
  • 3 fileji ribe po vašem izboru
  • Ščepec soli in popra
  • Oljčno olje

Postopek

Fileje ribe in zelenjavo dobro operemo, osušimo in narežemo. Koščke nanizamo na lesena nabodala in jih začinimo s soljo ter poprom. Dobro segret žar premažemo z oljčnim oljem in nanj razporedimo nabodala. Med peko jih obrnemo, da se zapečejo enakomerno.