privlačnost

Fantje, imate doma mačko? Potem boste težje dobili dekle

R.T.
23. 6. 2020, 13.07
Posodobljeno: 23. 6. 2020, 13.10
Deli članek:

Moški, ki imajo doma mačke bi lahko imeli večje težave pri iskanju družice, kaže nova raziskava.

Profimedia
Kaj pravite, vam je všeč?

Moški, ki imajo radi mačke so v igri zmenkarij na slabšem od kolegov brez mačk. Tako vsaj kaže raziskava, ki so jo izvedli na Univerzi v Koloradu.

Raziskovalci so ženskam pokazali nabor fotografij moških in jih pozvali, naj se odločijo, ali bi z njimi šle na zmenek ali ne. Na približno polovici fotografij so bile poleg moških tudi mačke. Ženske so se večinoma odločile za tiste moške, ki so bili na fotografijah sami.

"Moški, ki na fotografiji v rokah držijo mačko so dojeti kot manj možati, bolj nevrotični, podrejeni in odprti. In tudi manj poželjivi," so v raziskavi zapisali avtorji.

Ko so jim pokazali fotografijo moškega, na kateri je bil sam, je 38 odstotkov žensk dejalo, da bi z njim šle na zmenek, 37 odstotkov pa je dejalo, da se jim zdi, da bi lahko s tem moškim imele resno zvezo. Rezultati pri fotografiji, na kateri sta bila moški in mačka pa so bili mnogo slabši. le 33 odstotkov žensk je dejalo, da bi z dotičnim moškim šle na zmenek in enak odstotek, da bi razmislile o resni zvezi. Z 9 na 14 odstotkov pa je poskočil delež tistih žensk, ki tekšnemu moškemu ne bi dale priložnosti.

Raziskovalic menijo, da izsledki kažejo, da je v nas močno vsidran predsodek, da so moški, ki imajo radi domače živali manj možati. So pa do možakarjev z mačkami bile bolj naklonjene tiste ženske, ki se identificirajo kot ljubiteljice mačk, še dodajajo raziskovalci.

V raziskavi je sodelovalo 708 žensk med 18 in 24 letom.