Zanimivosti

Edinstveni kraji za sprostitev na Jadranu

Oglasno sporočilo
29. 6. 2020, 09.59
Posodobljeno: 29. 6. 2020, 09.59
Deli članek:

Včasih je treba od vsega zbežati in najti svoj košček raja … Otok Vis je morda malo težje dosegljiv, ampak plaža Stiniva je tega vredna. Pogosto se namreč uvršča na seznam najlepših, tudi v evropskem merilu. Stiniva je odmaknjena in je do nje mogoče priti izključno peš ali s čolnom, zagotovo pa ne boste razočarani. Prav nasprotno!

Aleksandar-Gospic
Galebova stena

Še en skriti biser, kjer se boste počutili kot na zasebni plaži, so Lubenice na otoku Cres. Tam boste verjetno srečali le nekaj plavalcev, pred vami pa se bo odprla panorama, ki se upravičeno lahko znajde na vašem seznamu najljubših.

Mladen-Scerbe
Cres

Tisti bolj pustolovskega duha izbirajo Galebove stene v Pulju, ki pa niso znane le po posebnih prebivalcih, galebih, temveč tudi kot najbolj fotogeničen kraj, kjer boste lahko v objektiv ujeli tudi skoke v morje z višine 12 metrov. Za trenutek se spremenite v galeba, ki se v vodi prelevi v morskega leva. Prepričani smo, da bo fotografija deležna dvojnega klika.

Če pa iščete kraj, ki poboža dušo in hkrati razvaja telo, se počastite s kraljevskim tretmajem z zdravilnim blatom na Kraljičini plaži v Ninu. Tretma vključuje mazanje z zdravilnim blatom, ki ga po izpostavljanju soncu izperemo v toplem morju, po čemer se boste počutile kot boginje in tudi videti boste tako.

Aleksandar-Gospic
Kraljičina plaža

Družine in drugi ljubitelji prodnatih plaž ne spreglejte Rajske plaže na otoku Rabu. Zaradi čudovite obale, plitkega morja in zabavnih toboganov je ta plaža idealna za večdnevno zabavo vse družine.

In za konec … za nekaj popolnoma drugačnega in neverjetnega preizkusite Saplunaro na otoku Mljet. Na tej plaži ne boste našli ne hotelov ne restavracij, le nekaj manjših lokalnih »punktov« s tradicionalno hrvaško hrano, obkroženih z gostim borovim gozdom in bližnjim narodnim parkom. Resnično robinzonsko doživetje!