Zanimivosti

V Sloveniji prvič možnost primerjave vseh zavarovanj na enem portalu

oglasno sporočilo
18. 6. 2020, 10.18
Posodobljeno: 18. 6. 2020, 11.13
Deli članek:

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli v zadnjih mesecih, se marsikaj spreminja, tudi sklepanje zavarovanj. Potrošnikom ni treba več obiskovati poslovalnic ali na dom sprejemati zavarovalnih agentov, zavarovanja lahko izbiramo, primerjamo in sklepamo na spletu. Le da do zdaj nismo imeli možnosti vsega tega opraviti na enem spletnem mestu. Po novem pa je mogoče tudi to.

zavaGO
zavaGO

Res ima vsaka zavarovalnica svojo spletno stran, kjer lahko sklenemo njihova zavarovanja, če pa želimo primerjati zavarovanja različnih zavarovalnic, smo prepuščeni sami sebi in si moramo vzeti veliko časa, da dobesedno skačemo z ene spletne strani na drugo. Hkrati je skoraj nemogoče, da bi nevešči laiki, kar nas večina potrošnikov žal je, dejansko ustrezno primerjali in se odločili za najprimernejšo zavarovalno ponudbo.

Lahko bi brskali po primerjavah nekaterih zavarovanj, ki so jih opravile različne organizacije za varstvo potrošnikov, a gre za zastarele podatke, po novem pa lahko na enem mestu primerjamo aktualna zavarovanja različnih zavarovalnic in jih, ko se argumentirano odločimo, tudi sklenemo. Novi portal zavaGo prvi ponuja primerjavo različnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji.

Transparentno do primernega zavarovanja

Zavarovalnice sicer nerade javno razkrivajo na spletu drobni tisk, še manj pa želijo sodelovati v primerjalniku zavarovanj. Tako raje prepuščajo prodajo zavarovanj svojim zastopnikom, se držijo ustaljenih tradicionalnih, že zdavnaj preživetih prodajnih poti in ne vidijo prihodnosti v novodobnih ter predvsem drugačnih kanalih. A čeprav v Sloveniji zavarovalnice temu še niso preveč naklonjene, je po skoraj letu dni pogajanja in dogovarjanja z zavarovalnicami luč sveta tudi v Sloveniji ugledal spletni portal zavaGo, kjer imamo potrošniki končno na voljo transparentno primerjavo vseh nezgodnih, zdravstvenih in turističnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji na enem mestu.

zavaGO
zavaGO

Spletni portal zavaGO omogoča preprost in pregleden način primerjave, izbire in spletne sklenitve zavarovanj v Sloveniji. Z le nekaj kliki lahko potrošniki hitro in enostavno poiščemo in primerjamo zavarovanja različnih zavarovalnic, izberemo zase najprimernejšo ponudbo in zavarovanje sklenemo na spletu.

Prihodnost sklepanja zavarovanj

Spletne strani, kakor je zavago.si v Sloveniji, so že dalj časa zelo uspešne v Nemčiji, na Hrvaškem in drugod po Evropi, ustanovitelja, ki sta razvila spletni portal, David Fister in mag. Karmen Darvaš, oba v zavarovalništvu aktivna že od leta 1999, pa imata še bolj daljnovidno in ambiciozno vizijo, saj želita potrošnikom omogočiti še več možnosti izbire.

Kot sta povedala, sta bili pri razvoju portala najhitreje in najboj odzivni Prva osebna zavarovalnica in Grawe zavarovalnica, prepričana pa sta, da bodo tudi druge zavarovalnice kmalu hitreje sledile sodobnemu načinu sklepanja zavarovanj in modernizaciji procesov v zavarovalništvu.

zavaGO
zavaGO