Zanimivosti

Skiro

Oglasno sporočilo
13. 6. 2019, 00.00
Posodobljeno: 18. 6. 2020, 09.35
Deli članek:

Imeti tricikel ali skiro je danes skorajda že nuja. Starši sebi in otroku poskušamo zagotoviti vso opremo in igrače, ki bi dobro vplivale na naš skupni vsakdanjik.

Tricikli so tako odlični, saj pomagajo staršem in lahko otroke v njih varno peljemo na sprehod ali pa kam drugam. Medtem, ko skiro za otroke predstavlja obilo zabave in mu tudi omogoča uspešno pot od ene do druge točke. Tudi skiroji so prevozno sredstvo in lahko otrok skupaj s staršem se odpravi na sprehod ali pa skupno vožnjo.

Če se ozremo po ulici medtem, ko se sprehajamo, bomo verjetno srečali kar nekaj otrok, ki so tako udobno nameščeni v tricikle. Občudujemo med različnimi modeli in nekateri so tako zelo prikupni, da morda obžalujemo, da tudi sami kot otroci nismo imeli podobnih. Kaj šele skiroji, ki so prilagojeni otrokovim potrebam, njegovi starosti, terenu, ipd. Tricikelbo uporaben pri mlajših otrocih, skiropa nekoliko kasneje, čeprav je tudi skiro za otroke prilagojen njegovi starosti in so tudi takšni, ki so primerni mlajšim otrokom.

Kar je super, je to, da nam je danes na voljo otroška oprema, ki raste z otrokom. Kaj to pomeni. Recimo, najprej imamo tricikel, odstranimo nekaj delov, dobimo lahko odlično kolo. Skiro, na katerem lahko otrok sedi, ko pa je dovolj star, pa odstranimo del za sedenje in mu je že na voljo skiro za otroke primeren njegovi starosti. Tako skiroji kakor druga otroška prevozna sredstva so običajno varna oprema, če jo le uporabljamo po predpisih proizvajalca. Vsekakor pa je tudi odvisno od lastnosti izbranega sredstva. Namreč, veliko je različnih prodajalcev in proizvajalcev, kateri prodajajo in proizvajajo različna sredstva z različnimi lastnostmi. Nekatera bodo imela tako več uporabnih vrednosti, medtem, ko druga manj.

Glede na pestro izbiro, ki je pred nami in katera našim otrokom obljublja le najbolje, se je seveda velikokrat težko odločiti in nismo prepričani, kaj in kje dejansko kupiti. Pa vendar, otroci začnejo hitro kazati interese po raznih stvareh. Če smo pozorni jih lahko odkrijemo zelo hitro, saj otroci težko prikrijejo navdušenje nad raznimi otroškimi stvarmi. Sploh, ko gre za igrače. Bodisi za zunanjo uporabo ali notranjo. Zunanja igrala, med katerimi so skiroji in razni tricikli lahko zagotovijo obilo zabave. Skiro je tako prevozno sredstvo, o katerem skorajda niti ne razpravljamo ali ga potrebuje, ali ne in se kar odločimo, da bo skiro za otroke postal tudi del življenja našega otroka. Ko pa občudujemo super tricikel, pa smo najverjetneje pomislili, kako zelo enostaven je lahko sprehod z otrokom, če ga vanj tudi posadimo.

Glede na količino otroških igrač, včasih razmišljamo in kolebamo o tem, ali otrok določeno igračo tudi potrebuje. Se morda vseeno odločimo, da jo. Ali pa, da je ne. Morda za mnenje vprašamo tudi otroka. Kakorkoli, če razmišljamo v smeri, da je lahko nekaj za našega otroka dobro, potem je seveda več prednosti za nakup, kakor slabosti. Potem se pa pojavijo pomisleki, kaj če se hitro naveliča. Žal ne moremo nič, tako pač je. Je pa res, da je odločitev veliko lažja, če gre za stvari manjše vrednosti, saj jih lahko hitreje tudi »pozabimo«. Ko pa kupujemo nekaj večjega, pa bomo seveda predhodno razmislili. Če kupujemo skiro, morda ne bomo posvečali veliko pozornosti, saj so ti danes dokaj cenovno dostopni. Če kupujemo akumulatorska vozila, katera sodijo v višji cenovni razred, pa si seveda ne bi želeli, da se ga otroka hitro naveliča. Res pa je, da na to težko sami vplivamo. Kakorkoli, so pa tudi takšne stvari, ki pa so odličen pripomoček za starše. Recimo tricikli. Tudi njihova cena je odvisna od lastnosti in bomo tako lahko izbirali med nižjimi cenovnimi razponi, kakor tudi med višjimi.Tricikel, ki bo v domači rabi na dvorišču, ni nujno, da je vrhunske kakovosti, lahko pa je, seveda. Dobro pa je, da upoštevamo, da je varen in otroku udoben. Skiro za otroke mora tudi imeti določene lastnosti, saj so skiroji tudi različni in pri teh predvsem upoštevamo določene starostne omejitve, kakor tudi lastnosti.

Najprej tricikel, kasneje skiro. Morda pa hkrati oba? Tudi lahko, vse dokler ustreza potrebam in hkrati sposobnostim našega otroka. Skiroji so sicer namenjeni otrokom, ki samostojno hodijo, medtem, ko so tricikli primerni tudi za otroke, ki še ne hodijo. Skiro za otroke predstavlja odlično zabavo, medtem, ko tricikel staršu predstavlja pripomoček, brez katerega bi njegov sprehod bil videti popolnoma drugače. Kakorkoli, vse dokler starš in otrok dosežeta želene cilje in zadovoljstvo, niti ni pomembno, ali ima oba ali niti enega.

Potrebe in želje staršev se razlikujejo. Res je, da so želje lahko velike, saj si vsi želimo marsikaj za lastne otroke. Žal pa ni vedno vse izvedljivo, na kar vplivajo tudi finance in tako moramo pretehtati možnosti ter otroku zagotovimo tisto, kar si lahko privoščimo. Bodisi je to skiro, tricikel ali čisto majhna igračka. Vse dokler je otrok vesel in zadovoljen, smo dosegli bistvo. Že od samega rojstva poskušamo kupiti opremo, ki bi popolnoma ustrezala našim potrebam in potrebam naših otrok. In tako se doma najde ogromno različnih uporabnih ali malo manj uporabnih stvari in igrač. Mednje le malokrat sodijo tudi skiroji, saj je skiro za otroke zelo priljubljena igrača tako pri deklicah, kakor pri dečkih. Tudi tricikli so običajno priljubljeni pri starših in gre za dvojico igrač, brez katerih si morda ne bi želeli biti.

Ko je zadovoljen otrok, je tudi starš in obratno, tako pravijo. In najverjetneje drži. Čeprav je seveda odvisno tudi od drugih pogojev, pa vendar v osnovi lahko rečemo, da je nekako tako. Odlično je, da nam je na voljo otroška oprema, ki pomaga otrokom in tudi takšna, ki je odlična pomoč staršem. Starši potrebujemo voziček za otroka, previjalno mizo, tricikel, potrebujemo kar nekaj reči, da si olajšamo vsakdanjik. Na drugi stran pa otrok potrebuje morda zgolj skiro, saj je skiro za otroke odlična priložnost zabave. In to niso samo tricikli in skiroji, lahko gre za čisto običajne majhne igračke, ki otroku ostanejo v spominu še dolgo časa in ti spomini ga lahko spremljajo še naprej v življenju.

Vsekakor je vredno razmisliti o tem, da lahko na enostaven način otroku privabimo nasmeh na lica.