Brač – Selca

Avtentična doživetja, neokrnjena narava in aktivno dopustovanje

Oglasno sporočilo
15. 6. 2020, 10.51
Posodobljeno: 15. 6. 2020, 10.52
Deli članek:

Občina Selca obiskovalcem ponuja nevsakdanja in avtentična doživetja tako za ljubitelje kulture in zgodovine, neokrnjene narave ali aktivnega dopustovanja. Kilometri naravnih stezic po stoletnih nasadih oljk in ob obalah skritih zalivov so kot ustvarjeni za vse ljubitelje rekreativnega teka, sprehodov in kolesarjenja.

Promocijski material Turistična skupnost občine Selca
Brač Selca

Ob mestnih plažah, na katerih lahko v kristalno čistem morju uživate v krogu družine, priporočamo tudi obisk kakšnega od številnih skritih zalivov na vzhodni strani otoka Brača. Do nekaterih od njih lahko pridete samo po morju. Prepričani smo, da boste uživali v miru in lepoti ohranjene narave, ki je na Jadranu ne boste našli prav pogosto.

Za vse dodatne informacije o destinaciji, dostopu ali namestitvi pa vsekakor obiščite uradne strani Turistične skupnosti občine Selca www.visitselca.com ali osebno njihov informativni center v Sumartinu.

Ljubitelji kulture in arhitekture bodo gotovo uživali ob obisku naselja Selca, znanem po večstoletni tradiciji kamnoseštva, katere sledi boste našli na vsakem koraku. Sprehodili se boste po kamnitem trgu, na katerem dominira velika neoromanska cerkev, ki je s kar 45 metri visokim zvonikom zasluženo poimenovana »braška katedrala«. V Selcah so tudi prvi na svetu odkrili spomenik književniku Tolstoju, ob tem pa še skupaj 13 spomenikov svetovno znanim osebnostim, kot so Dostojevski, papež Janez Pavel II. v naravni velikosti, zaradi česar je edinstven tovrsten spomenik na svatu, in drugi. Ko boste v Selcah, si ne pozabite ogledati kipa Jezusa Kristusa v naravni velikosti, ki v roki na prsih drži srce. Ta bronasti kip je ulit iz ostankov topovskih granat, ki so po drugi svetovni vojni ostale v okolici Selc. Selce so dejansko pravo braško kulturno srce! Prav vznemirljivo je, koliko zgodovine in kulture ta občina ponuja na tako majhni površini. V Povljah lahko tako obiščete zgodnjekrščansko baziliko iz šestega stoletja, ne pozabite pa se fotografirati ob kamnitemu oslu, ki si je kot nekdanji najmarljivejši član vsake družine prav tako zaslužil spomenik. Sumartin v globokem zalivu ob morju se lahko pohvali z najmočnejšo ribiško floto na Jadranu, ribiška tradicija pa je od nekdaj sestavni del življenja tamkajšnjega prebivalstva.

Promocijski material Turistična skupnost občine Selca
Brač Selca

Promocijski material Turistična skupnost občine Selca
Brač Selca

Da se boste o tem prepričali na lastne oči, boste morali vstati zgodaj in v pristanišču pričakati ribiške barke s svežim ulovom v mrežah. Za obisk vseh naselij in zalivov te slikovite in živopisne občine vsekakor priporočamo najem kolesa, električnega kolesa, skuterja ali čolna. Na območju občine Selca lahko dopust preživite v enem od objektov zasebne nastanitve. Če iščete razkošno namestitev v eni od prečudovitih vil, ali pa dostopno družinsko prenočišče v počitniški hiši ali apartmaju, boste v Selcah zagotovo našli primerno nastanitev za svoj sanjski dopust.

Promocijski material Turistična skupnost občine Selca
Brač Selca

Promocijski material Turistična skupnost občine Selca
Brač Selca

Občina Selca je najlažje dosegljiva s trajektno linijo Sumartin–Makarska, ki jo povezuje neposredno s kopnim.