S tem pa se vračajo tudi priljubljene aktivnosti, povezane z nogometom. Ne vrača se le nogomet, temveč tudi prenosi tekem, kot tudi ostale aktivnosti kot so športne stave. Vračajo se stavnice kot so bet365. Zagotovite si dostop do bet365 sedaj in si priskrbite svoj bonus sedaj! Na račun bomo prišli tako ljubitelji slovenskega nogometa kot ljubitelji športnih stav.

Priprave že potekajo

Do konca 25. kroga, ko se je končalo prvenstvo, je bilo razmerje sil sledeče: Vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem, ki imata oba po 45 točk. Nato sledi Maribor s 43 točkami, Mura z 38, Tabor iz Sežane z 29 točkami. Nato je tu še Bravo, Triglav, Domžale, in Rudar iz Velenja, ki pa je praktično že obsojen na izpad z 16 točkami zaostanka za Domžalami.

Prva tekma nadaljevanja se bo igrala 5. junija, ko se bosta v Kidričevem pomerila Aluminij in Mura. Prenos tekme bo tudi na Planet TV.

Medtem pa se prvoligaši že aktivno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Tako bosta v soboto, 23.5.2020 moči pomerila Aluminij in Olimpija za zaprtimi vrati. Gre za prijateljsko tekmo. A vendarle je pri vodilni ekipi lige še precej neznank. Trenutno je precej neznana usoda trenerja ekipe Safeta Hadžića, ki naj bi po poročanju Ekipe24 v kratkem izgubil službo. Nadomestil naj bi ga Tomislav Ivković.

Tudi Maribor se v nadaljevanje pomika v novi smeri brez Zlatka Zahoviča in z novim glavnim trenerjem. Zahoviča bo nadomestil Oliver Bogatinov, ki bo opravljal funkcije športnega direktorja. Glavni trener pa bo Sergej Jakirović, ki je pred tem vodil HNK Gorica. Postavlja pa se vprašanje, kej bo nadaljeval Zahovič; namreč pojavljajo se govorice, naj bi Zahoviča vabili tudi v NK Koper.

Tabor Sežana brez trenerja?

Trener Tabor Sežane, Mauro Camoranesi se trenutno nahaja v Argentini. Pri tem pa ima ogromne težave pri vrnitvi v Slovenijo, predvsem zaradi trenutnih razmer zaradi koronavirusa. V klubu pa vendarle sporočajo, naj bi se trener vrnil v času; medtem pa naj bi treninge vodila Almir Sulejmanović in Miguel Enrique.

Ali bomo v prihodnosti imeli Ligo 12?

Veliko vprašanj pa se pojavlja tudi o razširitvi 1.SNL. Za to potezo lobirata predvsem Domžale, ki je na predzadnjem mestu v Prvi Ligi, in Gorica, ki je trenutno na drugem mestu v Drugi Ligi. Kot vse kaže bosta ti dve ekipi odigrali dodatne kvalifikacije za Prvo Ligo, če bi ostalo takšno razmerje do konca lige, seveda.

Še posebej nezadovoljni so pri Gorici, saj se prvenstvo v 2.SNL ne bo nadaljevalo, medtem ko bodo imeli potencialni tekmeci v dodatnih kvalifikacijah veliko prednost, saj bodo v tekmovalnem pogoju. Pojavljajo se tudi govorice da naj bi bil pripravljen za igranje dodatnih kvalifikacij tudi Tim Matavž, nekdanji nogometaš Gorice.