Zanimivosti

Za super popoldne na travi ne potrebujete veliko

Š. K.
8. 6. 2020, 14.20
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 15.01
Deli članek:

Ko bi sproščeno preživeli popoldne v naravi, je čudovita ideja ta, da si z ljubljeno osebo pripravite druženje na travi v dvoje.

Arhiv
Preživite sproščen dan v naravi

Košara z piknik ali priročna torba

Zakaj bi nosili s seboj veliko in okorno hladilno skrinjo, ko pa lahko vse potrebno zložite v priročno torbo ali piknik košaro, ki je na notranji strani zaščitena s termo plastjo. 

Ko se odpravljate na piknik, ne pozabite na pribor in nože! Dober švicarski nož vas lahko reši iz marsikatere zagate, z njim lahko odprete steklenico, konzervo … 

Odeja za piknik naj bo trpežna, po možnosti na spodnji strani prevlečena s posebno plastično, vodoodporno podlago, ki jo po uporabi očistite z mokro krpo in vam odeje ne bo treba prati vsakič sproti.

Kaj vzeti s seboj?

Ko si priskrbite osnovne pripomočke, je čas, da torbo napolnite s hrano. Da se vam pijače ne bodo polile, hrana pa raztresla, uporabite prave posode za shranjevanje in pravilno tehniko pakiranja.

Solate, pijačo, meso, sendviče najprej položite v posodice z ledom, dobro zaprite in šele nato dajte v torbo ali košaro. Če želite imeti hladno pijačo ves dan, jo eno noč prej zamrznite.

Težje, kompaktnejše jedi položite na dno torbe ali košare, krhke pa na vrhu. Posebno pozornost namenite jedem, ki hitro razpadejo, denimo pite, mehko sadje … Te je najbolje dati v posebne plastične posode s pokrovom.

Ostale potrebščine za piknik (krema proti komarjem, losjon za sončenje, vlažilne robčke …) dajte v posebno vrečko in jih spravite ločeno od živil.

In ne pozabite - na koncu preprosto uživajte z ljubljeno osebo!