Zanimivosti

Mini namigi za maksi užitek!

Š. K.
8. 6. 2020, 12.33
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 15.01
Deli članek:

S temi namigi boste poskrbeli, da bodo vaši pikniki navduševali, priprava pa bo hitra in enostavna.

Arhiv
Domača limonada z meto je super osvežitev

Okusna zelenjava in sadje 
V toplejših dneh tekne lažja in sočna hrana, zato poskrbite za dovolj sadja in zelenjave. Paradižnik, paprika, bučke, jajčevci in ostala pisana zelenjava bo popestrila vsak obrok. K pikniku se dobro podata tudi narezana lubenica in ananas, ki ju lahko pripravimo namesto sladice.

Izbrano meso
Čevapčiči, bedrca ali kotleti – osnovno živilo in zvezda vsakega žara je okusno meso. Lahko izberete takšno, ki je že začinjeno ali pa ga pripravite sami. V vsakem primeru boste zagotovo navdušili svoje goste in poskrbeli, da bo vaše druženje nepozabno. 

Presenetite s prilogo in omakami
Pri izbiri kruha se ne omejujte – gostom ponudite izbiro in lične košarice napolnite tudi s kosi polnozrnatega, koruznega in ajdovega kruha ali z žemljicami po izbiri. Če imate za pripravo več časa, navdušite s pečenim krompirčkom, ki bo še posebej teknil, če ga začinite z rožmarinom, soljo in olivnim oljem, vnaprej pa lahko pripravite tudi pečeno polento s skuto. Poleg omak, ki so vsem dobro znane, boste gotovo popestrili dogajanje s takšnimi, ki jih bodo gosti poskusili prvič. Tako lahko z avokadom pripravimo domači guacamole ali pa ustvarimo svojo BBQ omako. Njena osnova so kečap, žar začimbe in pelati, poigramo pa se lahko tudi z dodatki. Možnosti je neskončno.

Domača limonada z meto
Domača limonada je osvežitev, ki ne razočara. Tako boste potešili žejo, z malo truda pa ji dodate še piko na i. Metine liste operite, zmečkajte v terilniku, po želji dodajte led in prelijte s pripravljeno limonado. Sladkajte po okusu.