Zanimivosti

Družinski piknik v naravi je lahko neprecenljiv!

Š. K.
8. 6. 2020, 10.08
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 14.59
Deli članek:

Piknik v naravi z vašo družino je lahko super ideja za preživljanje prostega časa!

Arhiv
Družinski pikniki vam bodo ostali v spominu

Kako pripraviti jedi za piknik?

Jedi, ki so bile skuhane ali spečene vnaprej, na pikniku pa jih bomo postregli hladne, morajo biti pripravljene toliko prej, da bomo imeli dovolj časa, da jih popolnoma ohladimo preden jih pospravimo v hladilno torbo. Vsa živila spakirajmo ločeno in jih pospravimo na dno hladilne torbe, na hrano pa položimo hladilne baterije. Polna hladilna torba ohranja hladnost dlje časa kot na primer pol prazna, zato ves prazen prostor zapolnimo s hladilnimi baterijami ali ledom.

Kako pakirati surovo meso in ribe?

Surovo meso in ribe naj bodo vedno v ločenih vrečkah, predvsem naj ne pridejo v stik s hrano, ki je že pripravljena za uživanje. Vnaprejšnja delna priprava mesa, ki bi ga na pikniku še spekli na žaru, ni priporočljiva, saj je možnost razvoja bakterij v hrani tako veliko večja in tudi nadaljnje kuhanje ali pečenje morda ne bi uničilo vseh bakterij. Hrano raje položimo v avto, na primer na zadnje sedeže in ne v prtljažnik, saj je tam temperatura ponavadi veliko višja.

In ne pozabite!

Brezmesne dobrote so na pikniku vedno zelo dobrodošle. Priprave na piknik pa si boste olajšali, če se boste odločili za uporabo že pripravljenih zelenjavnih jedi.

Poskrbite za brezbrižno celodnevno druženje in zato večino hrane na pikniku pripravite tako, da boste z njimi na pikniku imeli čim manj dela in boste lahko več trenutkov posvetili svoji družini. 

Kaj lahko pripravite?

Sadje je na pikniku vselej dobrodošlo. Tudi kakšen češnjev paradižnik in mocarela sta lahko odlična izbira. Vse si lahko pripravite vnaprej, na pikniku pa samo še poskrbite za mini nabodalca. Otroke lahko vključite v sam način priprave in tako bodo na pikniku uživali tudi oni, ko bodo aktivno sodelovali pri pripravi praznično obložene odeje. 

Tako bo vaš dan v naravi resnično ostal nepozaben.