Zanimivosti

Nepozabna zabava na prostem

Š. K.
22. 4. 2021, 10.03
Posodobljeno: 22. 4. 2021, 10.04
Deli članek:

Poletni popoldnevi, polni sonca in toplega vremena, kar kličejo k zabavi na prostem. Kako se lotiti priprave piknika, za katerega ste se odločili v zadnjem trenutku, da bo ta popoln?

Arhiv
Piknik se lahko zgodi popolnoma spontanto

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste si na prelep, sončen dan, ob vonju sveže pokošene trave, v zadnjem trenutku zaželeli druženja s prijatelji in sprostitve. Ker organizacija piknika ni odvisna le od lepega vremena in časovne razpoložljivosti vaših prijateljev, temveč tudi od izbire prostora in številnih pripomočkov, se morda sliši zapleteno, a z malo iznajdljivosti se lahko tudi prijetno druženje ob kavi sprevrže v dober piknik. 

Osnovne stvari, ki jih potrebujete

Za piknik potrebujete okusno in raznovrstno hrano, začimbe in omake za vas in vaše goste, osvežilno pijačo, pa tudi kozarce, krožnike, pribor, papirnate brisače, vreče za smeti, navsezadnje pa tudi žar in pripomočke za žar.

Večino naštetih pripomočkov lahko namreč najdete kar v domači kuhinji in shrambi, za tistih nekaj, ki vam jih bo primanjkovalo, pa lahko zaprosite kar sosede, prijatelje ali pa hitro odhitite v najbližjo trgovino.

Tako bo vaše druženje resnično nekaj posebnega, še toliko slajše pa bo, ker se bo zgodilo popolnoma nenačrtovano.