Na razgreti rešetki lahko številne dobrote, zelenjavo, na primer, ali pa sir. Še košček hrustljavega kruha, kaka pikantna omaka, sveža solata in kozarec hladne pijače – kdo bi si želel več!

Polnjene paprike z žara

Sestavine:
4 rdeče podolgovate paprike (kozji rog) ali več majhnih paprik
400 g sira feta
60 g črnih oliv
2 žlici oljčnega olja

Priprava:
Paprike umijemo, odrežemo jim pokrovček in jih očistimo semenja. V skodelici zmešamo nadrobljeno feto in sesekljane olive. Notranjost paprik namažemo z oljčnim oljem. Paprike nato napolnimo z mešanico fete in sesekljanih oliv – delamo z žličko, pomagamo pa si z lesenim ročajem kuhalnice. Pokrovček postavimo nazaj in ga pripnemo z zobotrebci. Paprike pečemo na robu rešetke na indirektni temperaturi 10 minut, med pečenjem pa jih pogosto obrnemo.

preostale recepte za jedi z žara preberite v reviji Zarja št. 17, 26.4.2016