RDEČE ZAPELJIVKE

Kdo pravi, da hujšanje ne more biti sladko?

T.D.
18. 5. 2020, 21.34
Deli članek:

Jesti, se sladkati in kljub temu hujšati – vse to je mogoče z jagodami. S temi zapeljivimi sadeži se bodo kilogrami topili kot za stavo!

Dreamstime
Hujšate lahko s slastnimi jagodnimi palačinkami.

Jagode vsebujejo kar 90 odstotkov vode in le 33 kalorij na 100 gramov. Poleg tega je v njih veliko kalija in magnezija, odvajajo vodo iz telesa in pospešujejo presnovo. Pri hujšanju z jagodami boste pet dni uživali te okusne sadeže. Vsi recepti so količinsko pripravljeni za eno osebo. Napade lakote med zajtrkom in kosilom boste lahko krotili z eno malico na dan. Ponujamo vam tudi lahke prigrizke brez jagod. Kakorkoli si že boste tešili lakoto, bodite pozorni le na to, da ne smete zaužiti več kot 1100 kalorij na dan. Če se boste držali tega nasveta, boste vsak dan nagrajeni s kilogramom manj!

Zajtrk

Odličen zajtrk je obloženi kruhek: dve rezini polnozrnatega kruha namažite (vsako s) 75 gramov svežega sira. Zraven pojejte 100 g očiščenih jagod. Tak obrok vsebuje 256 kalorij. Dobra izbira so tudi kosmiči s pšeničnimi kalčki: dve žlici ovsenih kosmičev zmešajte z dvema žlicama pšeničnih kalčkov in z žlico otrobov. Dodajte 100 gramov na drobno narezanih jagod, pol banane, rezino ananasa, deciliter manj mastnega mleka. Obrok vsebuje 308 kalorij.

Kosilo

Preizkusite slasten krožnik svežine: na krožnik položite pol šopka redkvice, tri korenčke in stebelno zeleno. Sto gramov jogurta zmešajte z žličko paradižnikove mezge in začinite s soljo, poprom in papriko. Zelenjavo pomakajte v kremo in zraven pojejte rezino polnozrnatega opečenca. Ta obrok vsebuje 253 kalorij. Ali pa si privoščite sadne palačinke: poldrugi deciliter mleka zmešajte z enim jajcem. Solite in dodajte 40 g moke. Specite dve palačinki. Postrezite si jih s 100 gramov jagod in nekaj vaniljeve kreme. Zaužili boste 351 kalorij. Morda pa vam bolj tekne zrezek z zelenjavno kremo: telečji zrezek (150 gramov) začinite s soljo in poprom. Na obeh straneh ga na hitro popecite na žlički masla in potem vzemite iz ponve. Omako od pečenja zalijte z osminko litra belega vina. Ukašite 50 gramov sveže bazilike s 50 grami svežega sira, dvema žlicama mleka in žličko gorčice. Segrejte z omako od pečenja in pojejte z zrezkom. Obrok vsebuje 330 kalorij.

Večerja

Privoščite si lahko nabodala s sirom in sadjem: sir camembert z okusom paprike narežite na koščke in ga skupaj z ananasom, jagodami, polovico fige in enim kivijem nanizajte na nabodalo. Zraven lahko pojeste kos maslene bagete. Ta večerja vsebuje 289 kalorij. Druga možnost je krompir z zelenjavno skuto: olupite tri srednje velike krompirje in jih 20 minut kuhajte v slani vodi. Medtem do gladkega zmešajte 150 gramov nemastne skute in mineralno vodo. Začinite jo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Četrtino rdeče in prav toliko rumene sveže paprike narežite na koščke, enako naredite s šalotko in strokom česna. Zmešajte v skuto in začinite s tabaskom. Pojejte s krompirjem. Obrok vsebuje 310 kalorij. Če pa ste bolj sladkosnedi, boste gotovo izbrali sadni mlečni riž: skuhajte 50 gramov polnovrednega riža in ga ohladite. Pri dveh jajcih ločite beljak od rumenjaka. Rumenjaka in 100 gramov sladkorja vmešajte v riž. Beljaka stepite in prav tako vmešajte v riž. Olupite mango in ločite meso od koščice. Narežite ga na koščke. Narežite še dva kivija in 200 g jagod in sadje vmešajte v riž. Maso vlijte v nepregorno posodo, posujte s 40 grami mandljevih lističev in pol ure pecite v pečici pri 200 stopinjah.