STOPALA

Desetminutna nožna kopel dela čudeže

T.D.
16. 5. 2020, 21.21
Posodobljeno: 16. 5. 2020, 21.33
Deli članek:

Nič ne more zasenčiti vaše lepote bolj kot neurejena stopala. Enkrat na teden jim namenite nego, kakršno si vaš najbolj obremenjeni del telesa zasluži.

Profimedia
Postrizite nohte v ravni liniji, da ne nastanejo zanohtnice

Pripravite si kopel za noge, v katero dodajte nekaj kapljic poljubnega negovalnega eteričnega olja ali morske soli, in v njej stopala sproščeno namakajte vsaj deset minut. Nato jih dobro osušite in zmasirajte s hranilno kremo. Lahko nanesete tudi kremo za piling, s katero boste odstranili odmrle celice povrhnjice, pa še trdo kožo na petah in nogah boste ob tem dobro zmasirali. Stopala si znova dobro umijte in osušite, še zlasti med prsti, kjer se na vlažni koži sicer rade naselijo glivice. Tako so noge pripravljene za nanos vlažilne kreme za noge ali za losjon. Mnogi pedikerji priporočajo temeljito čiščenje nohtov z zobno ščetko, medtem ko so nohti še mokri ali v kopeli.

Striženje in lakiranje

Profimedia
Tudi vaša stopala si zaslužijo posebno razvajanje.

Enkrat na teden si nohte uredite tudi s striženjem, obnohtno kožico pa previdno potisnite navzdol in vstran. Postrizite nohte v ravni liniji, stranske robove pa pustite pri miru, saj lahko tako ustvarite ostre konce, ki se zarasejo v kožico in povzročijo vnetje. Na koncu postrižene nohte še popilite, da zgladite robove in ustvarite gladko linijo. Tudi nohti na nogah vam bodo hvaležni za podlak, ki jih bo obvaroval rumenkaste obarvanosti. Ni nujno, da se barva laka ujema s tisto na nohtih rok, pravzaprav je zelo dobrodošla kakšna živahnejša različica. Sicer pa vam v naglici stopal ni treba predhodno namakati. Čez podplate potegnite z mokro krpo, odstranite grobo kožo in podplat ponovno obrišite. Še bolj kot strgalo pedikerji priporočajo gladilni kamen, primeren tudi za zadnje finese na stopalih.