Poletje že trka na vrata

Priprave na sezono kratkih hlač in krilc

T.D.
10. 5. 2020, 13.00
Deli članek:

Kaj potrebujete, da bodo vaše noge spet v popolni formi? Super hitri načrt! Vzemite si deset minut na dan, pa se boste v kratkih hlačah spet počutile lepe in samozavestne, kot že dolgo ne!

dreamstime
Zmaga ne bo prišla čez noč, a z vsakim dnem bo maščobe manj in noge bodo lepše.

Z rednimi vajami si boste okrepile mišice, na katere se »obeša« nadležna maščoba. Tudi celulitu boste s telovadbo napovedale boj, v katerem boste seštevale dobljene bitke. Zmaga ne bo prišla čez noč, a z vsakim dnem bo maščobe manj in noge bodo lepše. Še posebej če bo vaša redna večerna rutina postala tudi masaža nog – vedno v smeri proti srcu.  Poleg vaj, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, ne pozabite na redne sprehode, vsaj vsak drugi dan. Z vsakim korakom boste bližje cilju – lepim, vitkim, ravno prav mišičastim nogam.

Počepi v razkoraku

Stojimo v razkoraku, podplati naj sežejo dlje kot ramena, prsti na nogah naj bodo obrnjeni navzven. Roke držimo na bokih. Trebušne mišice stisnemo. Naredimo počep, trup naj bo ves čas vzravnan. Ponovimo desetkrat.

Počepi za stegna

Z desno nogo stopimo naprej, z levo stopimo na prste. Trebušne mišice stisnemo in naredimo počep, tako da je pregib v obeh kolenih pod kotom 90 stopinj. Desno koleno ne sme »pogledati« čez prste desne noge. Ponovimo osemkratkrat z desno nogo, nato še z levo.

Za zunanji del stegen

Stojimo v razkoraku. Roke sklenemo v višini prsi. Upognemo kolena, poravnamo trup. Kolena so v ravni črti z gležnji. Počasi desno nogo iztegnemo vstran. Sledi ista vaja z levo nogo. Ponovimo osemkrat, naredimo premor in ponovimo še osemkrat.

Vaja za meča in stegna

Primemo se za naslonjalo stola, stisnemo trebušne mišice in dvignemo pete. Upognemo kolena in počasi spustimo pete na tla. Počasi se vzravnamo in ponovimo vajo osemkrat.

Kroženje

Ležimo na boku. Obe nogi poravnamo. Levo nogo rahlo dvignemo in z njo krožimo v obliki velike žoge. Krožimo petkrat v desno smer inpetkrat v levo smer. Potem ležemo na levi bok in ponovimo vse vaje (5, 6 in 7) še na tem boku.

Brcanje

Ležemo v isti položaj kot pri prejšnji vaji. Z zgornjo nogo zamahnemo naprej in nazaj. Ponovimo osemkrat, nato ležemo na desni bok in ponovimo še osemkrat.