Zanimivosti

Varni pred vsemi padavinami, od dežja in toče do ptičjih »daril« ali 5 bistvenih korakov za kakovostno gradnjo nadstreška

Oglasno sporočilo
6. 5. 2020, 11.22
Posodobljeno: 7. 5. 2020, 08.58
Deli članek:

Kolikokrat ste že tekli pred dežjem reševat perilo, ki se je sušilo na terasi, svoje vozilo, ko je nenadoma udarila toča, ali pa se jezili na ptice, saj je pogosto videti, kot da namenoma ciljajo po možnosti pravkar oprana vozila na dvorišču? Vsemu temu se lahko izognete in si hkrati pričarate še prostor za piknik, posedanje ali druge zunanje aktivnosti tudi ob slabšem vremenu. Čarobna beseda je nadstrešek, ki pa mora biti kakovosten, da nam bo služil dovolj dolgo.

Ključni koraki pred gradnjo nadstreška

V letošnjem letu se že, kot kaže, se bomo tudi še nekaj časa, večinoma zadrževali doma. Vozila so parkirana, čudovita pomlad pa kar kliče ven, in tudi sicer je gibanje ter preživljanje časa na svežem zraku koristno za zdravje, zato poskrbite, da lahko v tem uživate brezskrbno, omislite si nadstrešek.

A previdno, preden se odločite, je treba vseeno dobro razmisliti. V nadaljevanju predstavljamo 5 najpomembnejših korakov, ki vodijo do nadstreška po vaših željah, merah, potrebah in možnostih.

1) Obisk pri svetovalcu

Že v izhodišču je treba skleniti nekaj pomembnih odločitev. Za avtomobil se morda odločate med nadstreškom in garažo, nato izbirate materiale za izdelavo konstrukcije in kritine, veliko pozornosti je treba nameniti tudi nosilnim stebrom in temeljem …  Zanesljivo svetovanje lahko pričakujete le pri uveljavljenih in izkušenih strokovnjakih, ki lahko pripravijo rešitve za vsako situacijo, tako pri izdelavi enostavnih nadstreškov kot pri kakšnih bolj kompleksnih primerih.

2) Strokovnjaki za izdelavo nadstreškov

Vsaj načrtovanja nadstreška za avtomobile ali terase se lotite v sodelovanju z izkušenim strokovnjakom, ki zna pripraviti pravo rešitev za vaše specifične potrebe. Prepogosto se namreč zgodi, da nadstreški domačih mojstrov niso zanesljivi, že pod minimalnimi obremenitvami lahko popustijo, niti ni znano, koliko časa bodo takšni nadstreških tudi v idealnih pogojih lahko ustrezno služili namenu. Vsekakor je zato bolje v začetku investirati v kakovostno izdelavo.

3) Izbira ustreznih materialov in načinov izdelave

Nadstreške najpogosteje uporabljamo za zaščito teras ali avtomobilov, izjemno koristni so tudi nad vhodi v zgradbe, na letnih vrtovih in kuhinjah, lahko so leseni, jekleni, pločevinasti, zeleni, solarni ali stekleni, z UV zaščito ali brez. Pomembno je, da izbrani izvajalec zna primerno in utemeljeno svetovati, kateri materiali in načini postavitve nadstreška bi bili za vas in vaše želje ter žep najbolj primerni, seveda pa je prav tako pomembno tudi, da zna tudi kakovostno opraviti celotno izvedbo.

4) Vzdržljivost nadstreška

Ko razmišljate o namenu in videzu nadstreška, je prav tako pomemben tudi razmislek o primerni vzdržljivosti. Pri tem je treba upoštevati različne vremenske razmere oziroma druge dejavnike okolja, ki lahko vplivajo na dolgoživost objekta, kot so izpostavljenost vlagi in UV svetlobi ter velika temperaturna nihanja. Poleg tega je treba misliti še na način uporabe, pogostost vzdrževanja in morebitne druge vplive (če na primer omenimo, da lahko pasji urin močno pospeši korozijo jeklenih stebrov).

5) Cena izdelave nadstreška

Natančne cene izdelave nadstreška ne gre določiti pavšalno, saj je odvisna od več faktorjev, od konkretnih želja in vizije naročnika, do uporabljenih materialov in njihove količine, zahtevnosti izvedbe itd. Vsekakor pa je mogoče pridobiti informativen izračun in to povsem brezplačno. Tako lahko dobite vpogled v možnosti, ki so vam na voljo, in prihranite denar, ki bi ga sicer zapravili ob neprimerni ali ne dovolj informirani izbiri. Velja pa si tudi zapomniti, da je vedno mogoče najti cenejšega ponudnika, a pri tem tvegate, saj lahko hitro prestopite mejo smiselnega kompromisa med kakovostjo in ceno!

Komu zaupati?

Strokovnjake za izdelavo nadstreška izberite na podlagi referenc, ustreznih certifikatov kakovosti ter odličnih bonitetnih ocen. Dobro je tudi vedeti, ali dela opravijo sami ali za to potrebujejo podizvajalce.

Podjetje Vse za dom d.o.o. (Nadstreški Expert) je družinsko podjetje s 30-letno tradicijo in veliko izkušnjami ter znanja, saj imajo za seboj že več kot 2.000 uspešno končanih projektov. Kar 70 % nadstreškov in teras izdelajo na slovenskem trgu, približno 20 % v Avstriji, 10 % pa na Hrvaškem. Pri tem strankam ob naročilu naredijo tudi brezplačen 3D izris končanega objekta, ne zaračunavajo nedogovorjenih dodatnih del in se držijo rokov izdelave, vsa dela pa opravijo njihovi monterji.

Njihove stranke so večinoma posamezniki (fizični kupci) in šole, vrtci, občine ter različni zavodi Prepoznavni so po vrhunski kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti, zadovoljstvo njihovih strank temelji na strokovnem svetovanju, individualnem pristopu k iskanju najboljših možnih rešitev in odlični izvedbi.

Naj bosta letošnja pomlad in poletje pred vašim domom še lepša, kliknite za brezplačen izračun cene nadstreška.

BREZPLAČEN IZRAČUN