Zanimivosti

Je vaša domača vadba sploh učinkovita?

Oglasno sporočilo
5. 5. 2020, 10.50
Posodobljeno: 11. 5. 2020, 10.51
Deli članek:

Čeprav smo se v tem času prisiljeni več zadrževati doma, ne gre zanemariti telesne aktivnosti. Ne glede na življenjsko situacijo je vedno izrednega pomena, da se gibljemo in da skrbimo za svojo kondicijsko pripravljenost. Tudi, če so telovadnice in fitnes centri zaprti, imamo možnost poskrbeti za vzdržljivo in zdravo telo!

Nimaš izgovorov!

Če se zavedaš pomembnosti fizične aktivnosti, potem veš tudi, da se vse da, če se hoče! Pravzaprav nimaš nobenih izgovorov. Vadbe se lahko lotiš v svoji dnevni sobi, spalnici, kuhinji, ali pa na prostem. Tukaj so trije enostavni predlogi za vzdrževanje kondicije, fleksibilnosti in splošnega dobrega počutja:

1)      TEK NA PROSTEM

Vedno lahko obuješ športne copate in se odpraviš na tek na prostem. Ne skrbi – vedno je težko začeti. Samo zavedaj se, da je vedno najtežje priti po stopnicah in odteči prvih 200 metrov. Od tam naprej pa po lastnih zmogljivostih nadaljuješ s tekom, kolikor ti telo dopušča.

2)      VAJE Z LASTNO TEŽO

Obstaja ogromno programov za vaje z lastno težo z več ponovitvami, pri čemer ne potrebujete nobenih pripomočkov in naprav, samo udobna oblačila, za svoje telo pa naredite več, kot si mislite! To jasno nakazuje že dejstvo, da vaje z lastno težo samo izgledajo enostavno – to ve vsak, ki je že kdaj poskušal 1 minuto držati »plank«.

3)      JOGA

Zelo pomembno je poskrbeti tudi za primeren razteg, da vzdržujemo prožnost mišic, kit in sklepov, ob tem pa skrbimo za generalno fleksibilnost. Jogijske vaje pomagajo tudi pri metabolnih procesih in generalnemu krepljenju imunskega sistema.

Kako vedeti, da je vadba učinkovita?

Če nismo telovadili z osebnim trenerjem ali v fitnesu, včasih nimamo občutka, če smo sploh uspešno opravili vadbo. Sprašujemo se, koliko kilometrov smo naredili? Koliko kalorij smo pri tem porabili? Ali smo z vajami sploh uspeli dvigniti srčni utrip?

Najbolj zanesljiv način, da učinkovitost svoje vadbe ustrezno izmerimo je uporaba pametne ure, ki nam direktno meri impulze. Srčni utrip, poraba kalorij, število korakov, prehojene kilometre in podobno.

Ne rabite se več spraševati, če je vaša vadba učinkovita! Pametna ura je odlična rešitev za spremljanje vaše telesne aktivnosti in napredka! 

Pametna ura podaja zanesljive informacije

Nov preboj v osebnem treningu! Ura HUAWEI WATCH GT 2 spremlja vaše vadbe z natančnimi sistemi za pozicioniranje in meri vaš srčni utrip s tehnologijo TruSeen 3.5.

Je vaš strokovni osebni trener pri vadbah in aktivnostih na prostem.

Navdihnjeni z minimalističnim estetskim oblikovanjem, je ura HUAWEI WATCH GT 2 oblikovana s 3D steklom, ki ustvari izgled brez robov. Precizna izdelava pa je vidna v podrobnostih ohišja ure in v samem klasičnem izgledu.

Serija pametnih ur HUAWEI WATCH GT vedno raziskuje meje zmogljivosti trajanja baterije. Razvili smo čip Huawei Kirin A1, s pametno tehnologijo varčevanja z energijo, s pomočjo katerega vam bo ura delovala brez polnjenja do dva tedna.

Huawei Health aplikacija

Če ste ponosni lastnik Huawei telefona, imate tudi možnost uporabe Huawei Health aplikacije, ki se s pametno uro poveže in beleži vse zaznane impulze, iz katerih razbira vašo telesno aktivnost in vam prikazovala vašo aktivnost in napredek.