Zanimivosti

Huawei P40 lite - tri uporabnikom najljubše značilnosti

Oglasno sporočilo
28. 4. 2020, 10.13
Deli članek:

Huawei je nedavno najavil prihod svojega najnovejšega pametnega telefona srednjega razreda – Huawei P40 lite. Naprava, domiselno zasnovana za razvedrilo uporabnikov, je pritegnila mnogo kupcev. Uporabnike navdušujejo predvsem naslednje tri lastnosti: enkratna zasnova s štirimi kamerami, zmogljivi procesor s hitrim polnjenjem Huawei SuperCharge s 40 W in fotografija z umetno inteligenco. Pa si podrobneje poglejmo, kaj telefon zmore.

Telefon s štirimi kamerami v več modnih barvah

Huawei P40 lite je zaradi revolucionarne zasnove s štirimi kamerami ter treh novih modnih barv ohišja ena najprepoznavnejših Huaweijevih naprav. Novi 6,4-palčni zaslon Punch FullView uporabnikom približa trend brezrobih zaslonov brez zarez, ki so odlična rešitev za ogled fotografij ali videoposnetkov ter igranje mobilnih iger.

Telefon izstopa tudi zaradi novih barv ohišja s holografskim učinkom, ki so na voljo pod imeni Sakura Pink (roza), Crush Green (zelena) in Midnight Black (črna).

Huawei P40 lite tehta le 183 gramov. Ergonomična zasnova z zaobljenimi stranicami zagotavlja udoben prijem. Telefon ima tudi stranski čitalec prstnih odtisov, s katerim je odklepanje naprave hitrejše in priročnejše.

Štiri kamere in fotografija z umetno inteligenco za odlično fotografsko izkušnjo v vseh razmerah

Na področju fotografije Huawei P40 lite nudi izjemno veliko. Naprava je opremljena s štirimi kamerami – glavno kamero z ločljivostjo 48 MP, kamero z ultra širokokotnim objektivom z ločljivostjo 8 MP, makro kamero ločljivosti 2 MP ter kamero bokeh enake ločljivosti.

Glavna kamera z 48 MP omogoča zajem visokokakovostnih fotografij v svetlih pogojih. S pomočjo najnovejše tehnologije kamera spretno združi več posameznih posnetkov ter ustvari visoko ločljivostno fotografijo z vsemi podrobnostmi. Za nočno fotografiranje poskrbi način Super Night, ki zaradi uporabe umetne inteligence omogoča daljši čas osvetlitve. Ta lastnost skupaj z možnostjo združevanja posnetkov omogoča uporabniku, da tudi ponoči zajame ostre posnetke z manj šuma, ne da bi moral uporabiti stativ ali stabilizator.

Ultra širokokotna kamera ločljivosti 8 MP in 120-stopinjskim vidnim kotom omogoča 140 odstotkov boljši učinek kot 78-stopinjska kamera. Napredni kalibracijski algoritmi zmanjšajo popačenje, običajno pri uporabi širokokotnih leč, in poskrbijo za bolj naravne in pristne širokokotne fotografije.

Makro kamera uporabniku omogoča, da se predmetu približa celo na 4 cm, kar je predvsem učinkovito pri fotografiranju podrobnosti manjših predmetov. Namenska kamera bokeh zamegli ozadje ter ustvari portretni učinek, zato bodo vaše fotografije izgledale, kot bi bile posnete s profesionalnim fotoaparatom.

Zmogljiv procesor Kirin 810 s tehnologijo hitrega polnjenja Huawei SuperCharge s 40 W<0}

Telefon Huawei P40 lite je opremljen z osem jedrnim procesorjem Kirin 810, izdelanim v 7 nm tehnologiji,ki ga sestavljata dve veliki jedri A76 in šest manjših jeder A55 ter prilagodljiv grafični procesor Mali-G52. Testi GFX Bench kažejo, da procesor Kirin 810 v primerjavi s Snapdragon 730 omogoča 15 odstotkov boljši grafični učinek.

Pri mobilni igri PUBG, ki jo igra več igralcev, telefon tudi pri visoki resoluciji in visokem številu slik na sekundo omogoča izostritev podrobnosti, na primer trave in arhitekturnih detajlov. Poleg tega lahko igralec neprekinjeno igra 30 minut, ne da bi prišlo do zatikanja pri predvajanju slike ali grafike. Zahvala za to izjemno izvedbo gre tehnologijama Huawei Kirin Gaming+ in GPU Turbo. Medtem ko Kirin Gaming+ izboljša kakovost in kontrast, GPU Turbo poskrbi, da stabilno hitrost sličic in odzivnost tudi na mobilnih napravah ni več nekaj nemogočega. Zaradi vseh teh prednosti je HUAWEI P40 lite idealna izbira pametnega telefona za ljubitelje mobilnih iger. Na kratko, P40 lite je korak pred drugimi cenovno primerljivimi telefoni.

Huawei P40 lite se ponaša tudi z izjemno zmogljivo baterijo, ki s 4200 mAh omogoča nemoteno uporabo telefona skozi cel dan. Baterijo z možnostjo hitrega polnjenja SuperCharge s 40 W boste lahko napolnili do 70 % v le 30 minutah (veliko hitreje kot iPhone 11).

Huawei P40 lite je med »vrstniki« cenjen zaradi izjemne zasnove, raznovrstnih funkcij in fotografije – v živo si ga oglejte v najbližji trgovini!

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.