HUJŠAJMO

Hitra pomladna dieta z regratom in brusnicami

T.D.
18. 4. 2020, 13.30
Deli članek:

Regratu je poleg gurmanskih treba vedno pripisati tudi shujševalne učinke, v prid katerih govori dieta z regratovim in brusničnim čajem.

Dreamstime
Na tisoče žensk, ki so dieto s čajem že preskusile, poroča, da ob njej niso čutile nobene posebne lakote, povrnilo pa se jim je ogromno energije.

Regrat vsebuje pomembna hranila, veliko rudnin, še posebej kalcija, kalija, železa, betakarotena, vitaminov B-kompleksa, C in E ter nam zato lahko pomaga izboljšati presnovo, harmonično vpliva prav na vse organe, pospešuje prebavo in zelo lajša iztrebljanje.

Kako pripravimo čaj

Najslastnejši, sveži čaj pripravimo tako, da čez sveže regratove liste in nastrgano korenino nalijemo vrelo vodo in pustimo mirovati deset minut, potem precedimo. Liste in korenino lahko posušimo in shranimo. Regratov čaj v praktičnih čajnih vrečkah je na voljo v vseh bolje založenih trgovinah in v lekarnah.

Zmagovalna shujševalna mešanica

Idealno je spiti tri skodelice čajne mešanice na dan, po eno zjutraj, popoldne in zvečer, a če bi radi hitreje shujšali, količino čaja povečamo. Najbolj praktično je, če čaj pripravimo zjutraj in ga shranimo v termovki za ves dan. Za en dan potrebujemo sok pol limone, četrt skodelice nesladkanega brusničnega soka, od tri do štiri vrečke regratovega čaja (lahko mešanico iz regratovih korenin oziroma listov ali obojega skupaj) in tri skodelice vrele vode. Limonin in brusnični sok vlijemo v termovko, dodamo vrečke čaja ter prilijemo vodo. Pustimo stati deset minut, nato odstranimo čajne vrečke. Popijemo vroče, toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.

Dietni načrt ni težaven

Ob takšnem čaju shujšanje steče, tudi če ne spremenimo jedilnika. Seveda se bomo raje potrudili in uživali čim manj predelane hrane, hitro pripravljene še najmanj, krožnik pa si bomo bogato obložili s pustimi beljakovinami, zelenjavno in sadjem. Bolj ko bodo jedi zdrave, hitreje se bodo kilogrami topili. Na tisoče žensk, ki so dieto s čajem že preskusile, poroča, da ob njej niso čutile nobene posebne lakote, povrnilo pa se jim je ogromno energije. Večina si jih je vsak dan privoščila tudi rebro čokolade ali kozarec vina.