Seveda v Indiji

Deklica naj bo Corona, fantek pa Covid

R.T.
3. 4. 2020, 12.17
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 12.24
Deli članek:

V preteklosti je bilo nekaj Indijcev, ki so jim starši izbrali ime Hitler, zdaj pa imajo prvi primer poimenovanju po zlaglasnem novem koronavirusu.

Reuters
Fotografija je simbolična

Koronavirus, ki je najverjetneje na človeka najprej "skočil" v Wuhanu, velja trenutno za svetovnega negativca številka ena. Par iz indijskega mesta Raipur se ga po spominjal do konca življenja. Toda ne po slabem. Pred dnevi sta v karanteni dobila naraščaj. 27-letna Preeti Verma je rodila dvojčka, zdravega fantka in deklico.

Pot do bolnišnice v času zaprtja cest je bila kar zapletena. Na več mestih so ju ustavili policisti, ki pa so bili razumevajoči.

Po porodu sta skupaj izbrala imena. Fantek naj bo Covid, po imenu bolezni, deklica pa Corona, po virusu. Inovativno in prikupno.

Že res, da je virus hudobec, razlagata presenečenim svojcem in novinarjem, toda, nadaljujeta, opozoril je na nujnost izboljšanja higienskih razmer, kar je v Indiji pereč problem že vrsto let. Starša pa ne bosta trmoglavila. Če bosta otorka kasneje želela, se bosta lahko preimenovala.