Enodnevni shujševalni program

Super dan za hujšanje, zadostuje že 24 ur discipline

T.D.
21. 3. 2020, 13.58
Deli članek:

Včasih naredita že kilogram ali dva veliko razliko: nenadoma so oprijeta oblačila neprijetno tesna in ne počutimo se dobro v svoji koži.

Dreamstime
Dieta ima natanko predpisan urnik, a manjši odmiki so seveda dopustni.

Majhne težave s postavo boste zlahka rešili s super enodnevnim shujševalnim programom. Najboljši dan je sobota ali nedelja, ker tako najlaže nadzorujete potek diete. Ta ima natanko predpisan urnik, a manjši odmiki so seveda dopustni. Vsekakor pa popijte dva litra mineralne vode ali čaja. Dieta je sicer enodnevna, da pa se njen učinek ne bi takoj izničil, bodite tudi naslednje dni skrbni pri izbiri hrane in vzdržni pri alkoholu.

Kozarec vode, kosmiči in očiščevalni čaj

Dieta je sicer enodnevna, da pa se njen učinek ne bi takoj izničil, bodite tudi naslednje dni skrbni pri izbiri hrane in vzdržni pri alkoholu.

Takoj ko vstanete iz postelje, popijte kozarec ne preveč hladne vode, ki bo pospešila presnovo. Na stežaj odprite okno in posvetite 3–5 minut dihalnim vajam, da vam bo kisik dodobra preplavil telo. Za zajtrk si pripravite polovico na koščke narezane papaje, 40 g malin, polovico narezane banane ter 20 g koruznih kosmičev. Prelijte s 50 g posnetega jogurta in osladite z žličko medu. Ob zajtrku in ves dopoldan pijte očiščevalni čaj (na voljo so v drogerijah in lekarnah).

Malica: vitaminski napitek

V 200 ml sirotke ali drugega nemastnega mlečnega napitka ukašite 100 g malin. Sirotka dobro dene črevesni flori in je bogata z vitaminom B2, ki med drugim poskrbi, da dobijo kosti in zobje dovolj kalcija. 

Kosilo in popoldanski čaj

Za kosilo naj kraljujejo beljakovine, zato pripravite piščančji nabodalci na solati: 150 g piščančjega mesa narežite na podolžna trakova in ju večkrat nabodite na leseni palčki; začinite s soljo, poprom in rdečo papriko, nato pa na žlički olja pecite 3–4 minute. Za solato narežite na kolobarje 100 g solatne kumare in četrtino kolerabe. Dodajte še 50 g zelene solate in dva vložena koruzna storžka. Preliv naj bo iz jogurta z dodatkom začimb in zelišč po okusu. Popoldne si privoščite še zeleni čaj, ki vas bo imenitno osvežil ter pregnal vsakršno misel na utrujenost in počitek. V vreli vodi ga pustite tri minute, kajti v tem času se izloči kofein, ki bo učinkoval poživljajoče. Če ga pustite v vodi dlje, pa bo učinkoval pomirjujoče.

Za zajtrk si pripravite polovico na koščke narezane papaje, 40 g malin, polovico narezane banane ter 20 g koruznih kosmičev. Prelijte s 50 g posnetega jogurta.

Večerja: zrezek za razgradnjo maščob

Sto gramov brokolija kuhajte v vreli vodi približno pet minut. Pol rdeče paprike narežite na trakove, pol bučke cukini pa na kolobarčke ter ju pet minut pražite na žlički olja. Dodajte 30 g fižola mungo in žličko sojine omake. Sto petdeset gramov govejega zrezka pecite na žlički olja in po okusu začinite. Brokoli primešajte praženi zelenjavi in postrezite skupaj z zrezkom. Tri ure kasneje lezite k počitku in se naslednji dan prebudite lažji.