Vodja in sledilci. Pozornost, ki so jo kar trije namenili tehnični vodji tiskovne konference, nakazuje na pomanjkanje samozavesti. Janša pa se zaveda, da je on osrednji akter dogodka, in zato med predstavitvijo zgolj v miru čaka na svoj trenutek.

Marjan Šarec in Janez Janša 2
bobo
Marjan Šarec in Janez Janša

Poslušam in si mislim svoje. Prekrižane roke v drži »figov list« izkazujejo spoštovanje do sogovorca, pogled uprt v tla in stiskanje ustnic pa v celotni sliki kažeta na lasten razmislek in pripravo na neprijetne besede, ki jih bo treba izgovoriti.

Marjan Šarec in Janez Janša 3
Bobo
Marjan Šarec in Janez Janša

Odločno. Na Šarca se v tem trenutku izvaja velik pritisk javnosti in temu primerno se tudi »ščiti« z rahlo sklonjeno, a odločno držo glave, pogledom izpod čela in trdno držo rok na govorniškem pultu.

Janez Janša in Marjan Šarec 4
bobo
Janez Janša in Marjan Šarec

Diskretno. Oba sogovorca sta z rahlim nagibom teles drug proti drugemu zaprla polje slišanega, da sta si lahko izmenjala sporočilo, ki ni bilo namenjeno širšemu občinstvu.

Janez Janša 5
bobo
Janez Janša

Iskrenost. Razširjene roke in odprte dlani proti občinstvu izražajo iskrenost v izrečenih besedah ter iskanje neposrednega stika med govorcem in občinstvom za dobro nadaljevanje komunikacije.

Janez Janša in Marjan Šarec 6
bobo
Janez Janša in Marjan Šarec

Tesnoba. Stiskanje (skrivanje) ustnic in obenem povešen pogled sta običajno znak intenzivnega razmišljanja, preigravanja scenarijev in slabih novic, ki sprožajo tesnobo, strah in neodobravanje občinstva.