NAJ ZAVEJE SVEŽ VETER

Suha denarnica, vi pa želite preurediti dom?

Z.F.
5. 3. 2020, 21.30
Deli članek:

Si tudi vi želite spremembe v svojem domu, a vam denarnica ne dopušča večjih finančnih stroškov? Tudi ne da bi vlagali veliko denarja, lahko povsem spremenite svoj dom in mu vdahnete pomladno svežino.

Dreamstime
Prazne stene okrasite z uokvirjenimi fotografijami, ki bodo v vas prebudile lepe spomine.

Trendi opremljanja se bliskovito spreminjajo, ljudje pa se dandanes tudi precej hitreje naveličamo predmetov in stvari ter hrepenimo po novem, udobnejšem, lepšem. A zmeraj si ne moremo privoščiti velikih sprememb, saj so stroški življenja včasih večji, kot bi si želeli, in je treba pošteno premisliti, kako obrniti vsak evro. Tudi z majhnimi spremembami lahko v svojem domu naredite velike spremembe. Kdaj ste nazadnje pleskali? Kdaj ste oprali zavese? Vam gredo na živce? Odstranite jih. Kaj pa nova lončnica?

Premaknite pohištvo

Se vam zdi, da je vaša dnevna soba prenatrpana? Kaj vse se skriva v njej? Kot vemo, so danes moderni predvsem minimalistični prostori, torej manj je več. Zato najprej premislite, ali res potrebujete vso opremo in predmete v dnevni sobi, kaj bi lahko premaknili ali celo umaknili iz prostora. Ne treba, da je vse pohištvo v isti liniji. Premaknite knjižne police za sedežno garnituro in tako poskrbite za odlično, uporabno kuliso. Spodnje predale pa lahko uporabite tudi za predmete, ki še niso našli svojega mesta. Preverite tudi, v kakšnem stanju so preproge. Dobro jih posesajte, po potrebi celo operite ali odstranite. Ne pozabite na zavese. Danes te služijo predvsem kot dekor v prostoru; če jih ne potrebujete, jih torej lahko odstranite in zamenjate z žaluzijami.

Prepleskajte, uokvirite spomine

Veliko spremembo v prostoru dosežemo tudi s spremembo barv, s tem pa spremenimo tudi počutje. V namig vam lahko povemo, da so letos moderni modri toni, pa tudi rožnati, ki se dopolnjujejo z zlatimi detajli. Če niste pristaš barv, brez skrbi, še vedno je »in« klasična bela, ki spada k minimalizmu. Če vas motijo prazne stene, jih popestrite s spomini. Uokvirite fotografije s svojih in družinskih potovanj, tako bodo večkrat priklicale spomine na lepe trenutke.