Tudi letos se lahko udeležite tradicionalnega, tokrat že 27. pohoda po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 7. marca, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori, kjer pohodniki poravnajo startnino in opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. 

jurčičeva-pot
jurcicevapot.si
27. Pohod po Jurčičevi poti bo potekal 7. marca 2020.

Startnina znaša 3 evre in vključuje avtobusni prevoz z Muljave v Višnjo Goro ter tople napitke ob poti.

Letošnji pohod poteka pod sloganom Poti knjige, saj bodo pohodniki lahko med potjo spoznavali zgodovino knjige na Slovenskem. Za pohodnike smo na to temo pripravili več spremljevalnih dejavnosti. Poleg projekta Poti knjige, boste ob kamišibaju prisluhnili pripovedovanju Jurčičevih del ter obiskali literarne stojnice, med drugimi tudi stojnico Knjižnice Ivančna Gorica s knjigami domačih avtorjev in knjigami o naših krajih. Pripravili smo tudi knjižne kazalke in darilca ter bogat program na cilju pohoda na Jurčičevi domačiji na Muljavi. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti, ker iz naših krajev izvira kranjska sivka, pa bodo za medeni zajtrk poskrbeli domači čebelarji. 

jurčičeva-pot
jurcicevapot.si
27. Pohod po Jurčičevi poti bo potekal 7. marca 2020.

Na Jurčičevo pot z vlakom: Iz smeri Ljubljane in Novega mesta se lahko ob predhodni prijavi na elektronski naslov info@prijetnodomace.si do Višnje Gore pripeljete z  brezplačnim izrednim vlakom Prijetno domače. Več informacij o tem, kako priti do brezplačne vozovnice in voznem redu na spletni strani jurcicevapot.si.

Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.