Vsakodnevne težave

Preprosti triki iz kuhinjskih omaric

Z.F.
28. 2. 2020, 21.55
Deli članek:

V poplavi čistil, ki jih ponujajo na trgovinskih policah, pogosto ne vemo več, kaj izbrati in s čim očistiti stanovanje, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj domačih nasvetov, s katerimi si boste zagotovili higieno doma na naraven način.

dreamstime
Fotografija je simbolična.

Poleg kisa in sode bikarbone, ki sta odlični rešitvi pri čiščenju, imamo za vas še nekaj praktičnih nasvetov za čiščenje doma. Uporabite lahko tudi limonin sok, orehe, klinčke, cimet, meto in nekatere druge sestavine iz kuhinjskih predalov. Presenečeni boste nad njihovo močjo.

Preženite molje

Čas je, da naredite stop nadlogam, ki naskrivaj kukajo iz omar. Preprost recept, s katerim boste pregnali molje, so klinčki in cimet. To kombinacijo lahko nastavite v predale z moko in živili ter tudi v omare z oblačili. Pomešajte čajno žličko cimeta v prahu z nekaj kapljicami olja klinčkov in v mešanico položite vatirane blazinice. Zavežite jih v bombažno ali laneno vrečko in obesite ali položite v omaro.

Z orehi nad opraskano pohištvo

Ste vedeli, da lahko grde praske na pohištvu skrijete s pomočjo orehov? Praske in poškodbe podrgnite z jedrci orehov. Orehovo olje, ki se skriva v jedrih, pomaga pri obnovi in skriva grde praske, pohištvu pa vrača sijaj in ga varuje pred poškodbami.

Z gaziranimi pijačami do sijaja

Jedilni pribor in podobne predmete, ki so izgubili sijaj in so narejeni iz nerjavečega jekla ali srebra, položite v posodo in prelijte z gazirano pijačo, denimo s kokakolo. Pustite čez noč, nato pa zjutraj zgolj operite z mlačno vodo. Presenečeni boste nad sijajem, ki se bo povrnil.