Italijanska tradicija in strast do kave

V kavarnah McCafé uporabljajo kavo Intensa, ki so jo posebej za McDonald's izdelali v butični italijanski pražarni Caffè Ottolina iz Milana. Ta se s praženjem kave in ustvarjanjem vrhunskih mešanic ukvarja že več kot sedemdeset let. Kava Intensa je nekoliko močneje pražena, zato je njen okus še posebej poln in zaokrožen.

Zrnja_800x450

Dobra kot dobro delo

Vsa kava, uporabljena za mešanico Intenso, nosi certifikat neprofitne mednarodne organizacije Rainforest Alliance, ki si s svojim delovanjem prizadeva za ohranjanje naravnega okolja in pomaga ljudem, ki so od tega okolja odvisni. Zdaj ko veste tudi to, boste v naslednjem espresu ali kapučinu v McCaféju še toliko bolj uživali.

DezevniGozd_800x450

Vrhunsko orodje

Vendar samo vrhunska kavna mešanica ni dovolj. Zdaj potrebujemo še vrhunski kavni aparat. V McCaféju uporabljajo aparate italijanskega proizvajalca La Cimbali, ki je svoj prvi aparat za pripravo kave na osnovi vodnega uparjanja izdelal že leta 1912. Danes so njihovi dovršeni avtomati srce marsikatere dobre kavarne po svetu.

Kavomat_800x450

Barista_DEJAN_800x450

Tega pač ne zmore vsak

Na koncu pa še bistveno. Priprava popolnega espresa je svojevrstna umetnost. O konsistenci in barvi pene, intenzivnosti vonja, zaokroženosti okusa in nasploh o značaju vročega napitka odločajo najmanjše malenkosti. In o teh se lahko odloča le človek: usposobljen in izkušen barista. Vsi bariste in baristke v kavarnah McCafé so opravili posebno usposabljanje. A morda je še pomembnejše to, da zares uživajo ob tem, ko ustvarjajo kavne mojstrovine za vas.


Barista_1542849431