Borut pahor

Govorica telesa: sedeči predsednik

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo; www.edvardkadic.com
8. 2. 2020, 07.59
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel načine sedenja predsednika republike Boruta Pahorja.

Reuters
Borut Pahor

arhiv
Borut Pahor

Ustrežljivo. Stiskanje kolen, ozka drža komolcev, dlani, odložene v naročje, in rahel nasmešek na obrazu sporočajo potrebo po tem, da bi bil razumljen kot skromna, prijazna in ustrežljiva oseba.

sta
Borut Pahor

Zadržano. Umirjena drža telesa z oporo na komolcu proti sogovorniku sporoča, da se predsednik sicer namerava seznaniti s stališči sogovornika, nikakor pa jih ne prevzeti za vsako ceno.

sta
Borut Pahor

Samozavestno. Razširjena komolca govorita o notranji potrebi po zavzetju nekoliko več prostora. To običajno storimo takrat, ko moramo sogovorniku sporočiti, kdo je šef.

sta
Borut Pahor

Sproščeno. Nasmešek na obrazu ter križanje nog in dlani, odloženih v naročje, govorita o sproščenem vzdušju in dobrem, toplem odnosu s sogovornikom.