Hitro hujšanje

Recepti za napitke, ki odpravljajo odvečne maščobne blazinice

T.D.
3. 2. 2020, 21.10
Deli članek:

Smo sredi sezone uživanja močne, zimske hrane, od slastnih peciv in krofov do mastnih zrezkov s praženim krompirjem. Vas skrbi, kaj bo tehtnica pokazala spomladi?

Profimedia
Pesa vam lahko pomaga hitro izgubiti kilograme.

Nič hujšega, če se boste dva tedna držali diete z napitki, ki pospešijo presnovo in spodbudijo hujšanje. Čar diete je v tem, da kilogrami kopnijo, tudi če jo izvajamo le nekaj dni in celo če le tu in tam popijemo kakšno slastno mešanico vitaminov in mineralov.

Banane in datlji

V električnem mešalniku zmešamo en datelj brez koščice, pol zamrznjene banane, tri žlice poljubnega rastlinskega beljakovinskega praška (izberimo enega od predstavljenih spodaj) ter vodo ali led, da dobimo napitek želene gostote.

Peteršilj in cimet

Kombinacija žlice sesekljanega peteršilja, žlice cimeta in decilitra jogurta vas bo napolnila z energijo in vitamini za ves dan, poleg tega pa bo občutno zmanjšala apetit. Pomembno je le, da mešanico pustite stati vsaj eno uro, ali pa si jo pripravite že dan prej ter jo pustite stati na temnem in hladnem mestu.

Pesa in limona

Potrebujete sok pol limone in prav toliko sveže iztisnjenega soka rdeče pese. Oboje zmešajte z dvema decilitroma jogurta in na hitro popijte. Ta recept bo poskrbel, da bo vaša krvna slika boljša, izboljšala se bo tudi prekrvitev in mimogrede boste izgubili nekaj kilogramov.

Paradižnik in česen

Zelo učinkovit shujševalni koktajl je kombinacija paradižnika, česna (dovolj je en strok), žlice olivnega olja in še nekaj poljubnih zelišč, vse skupaj pa zmešajte s tremi decilitri jogurta. Vse sestavine dobro premešajte, dodate lahko tudi ostala zelišča po okusu, jogurt pa dodajte povsem na koncu. Ta koktajl pospešuje presnovo, krepi notranje organe, izboljšuje krvno sliko, poleg tega pa pomaga pri hujšanju.