KAJ STORITI?

Se tudi vi zapletate v poplavo štrlečih kablov?

Z.F.
8. 2. 2020, 09.11
Deli članek:

Se tudi po vaši dnevni sobi vleče množica kablov? Ni nič kaj drugače pod pisalno mizo ali pri regalu pod televizorjem? Kaj storiti, da se vanje ne bi zapletali in bi končno že opravili z umazanijo?

Dreamstime
Omislite si utore, v katere boste pospravili kable, še bolj koristni bodo parapetni kanali.

Vsake nove naprave, ki nam olajša vsak dan ali pa nam ga celo popestri, smo zmeraj veseli. A precej hitro se zgodi tudi, da se množica naprav začne gnesti na delovnih pultih in policah, pri tleh pa nastane poplava in zmešnjava kablov, ki za seboj vlečejo trume prašnih kroglic, vtičnic pa naenkrat postane premalo. Kaj storiti?

Razdelilniki in vezice

Prva pomoč, ki bo izboljšala videz vaše dnevne sobe, naj bo razdelilnik. Tako boste potrebovali zgolj eno vtičnico, prek katere boste lahko napajali televizijo, modem, polnili tablico in telefon, sesali … Priročno je tudi, ker lahko razdelilnik skrijete za omaro in ga po potrebi, z nekaj nežnimi potegi, hitro povlečete do sebe. A to vsekakor ni rešitev, ki bi skrila vse »špagete«, ki se vijejo ob kotih dnevne sobe ali kuhinje. Svetujemo vam, da električne aparate, ki so načeloma statični in jih le redko premikate, a so priključeni na isto vtičnico, povežete v snope na več mestih z vezicami. Tako boste lažje čistili, prav tako pa ne bo videti takšne zmešnjave.

Dreamstime
Parapetni kanal je odlična rešitev za pisarne in delovne sobe.

Utori in parapetni kanal

Odlična pomoč, ki bo hitro opravila s kabli in poskrbela za eleganten videz, so tudi utori. Utore lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah z gradbenim materialom. Svetujemo vam, da izberete samolepilne, ki jih prilepite ob leseno deščico ali na steno. Deščice lahko tudi poljubno prepleskate ali pa pustite bele. Druga možnost je parapetni kanal, v katerega se namesti poljubna množica vtičnic in konektorjev.  Parapetni kanali so dobrodošli predvsem v delovnih sobah in pisarnah. Rešitev pa je tudi odprtina v pultu ali na mizi, skozi katero napeljemo kable z mizne površine ali predal.